gyu
Európának 15 milliárd eurós költséggel évi egymillió menekültet kellene befogadnia ahhoz, hogy a jövője biztosítva legyen – írja Soros György milliárdos. A terheket igazságosan kéne elosztani, kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és komoly lökést adhatna az európai gazdaságnak. Hat pontos tervet készített és Orbánnak is beszólt.
Európának sokkal többet kellene tennie a menekültekért, menedékkérőkért és bevándorlókért Soros György cikke szerint – írja a ZeroHedge. A magyar származású milliárdos befektető cikkében azt írja, az Európai Uniónak el kéne ismernie, a bevándorlás-politikájának hiányosságai vezettek ahhoz, hogy a menekültprobléma idei eszkalációja kezelhető problémából politikai válsággá fajult.
A tagállamok önző módon saját érdekeit a közössé érdekei elé helyezték, sokszor egymás ellenében cselekedtek. Ez pánikot váltott ki a menedékkérők, a nagyközönség és a az illetékes hatóságok soraiban is, de a menekültek váltak leginkább az áldozatává.
Hat pont ellen hat pontot
Az EU-nak Soros szerint megfelelő, a tényleges kapacitásokat figyelembe vevő, egységes tervre van szüksége a menekültek befogadásához. A tervnek Európa határain kívülre is ki kell terjednie, hogy a menekülteket saját országuk közelében tartsa.
Soros György szerint Orbán Viktor nemrég publikált hat pontos terve alárendeli az emberi jogokat a határok biztonságának. Az EU-t létrehozó közös értékek megtagadásán keresztül az EU megosztásával és szétverésével fenyeget. Valamint megsérti a törvényeket, amelyek az irányítására szolgálnak.
Az Amerikában élő mágnás is hat pontban foglalta össze, milyen tervet tart szükségesnek.
1. Évi egymilliót tizenötmilliárdért:
„Az előrelátható jövő érdekében” az EU-nak évi egymillió menekültet kéne befogadnia. A költségek igazságos elosztása nagyon fontos. Minden egyes menekült ellátása, egészségügyi ellátása és oktatása tartózkodásának első két évében 15 ezer euróba (mintegy 4,7 millió forintba) kerülne. Az értékpapír-piaci guru szerint ezt hosszú futamidejű kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és ezek a kiadások alapos lökést adnának az európai gazdaságnak.
2. Törökország, Jordánia és Libanon segítését, ahol a legtöbb menekült él, az EU-nak kéne vezetnie, megfelelő életkörülményeket teremtve a menekülteknek. Egy menekült ellátása Soros szerint évi 5000 eurót (közel 1,6 millió forintot) igényelne.
3. Azonnal közös bevándorlási
és esetleg határőrizeti hatóságot kéne felállítani az EU-ban Soros szerint.
4. Biztonságos útvonalakat kell kialakítani a menekültek számára az Európába való eljutáshoz, kezdve azzal, hogy Olaszországból és Görögországból továbbjuttatjuk őket – mondja Soros. (Aki maga is bujkált a második világháború alatt, majd kivándorolt Magyarországról Amerikába. De migráns származású a német lakosság legalább negyede-harmada is.
5. Az EU által kidolgozandó menekültügyi szabályokat az egész világon érvényessé (globálissá) kell tenni.
6. Az évi egymillió fő befogadásához Soros szerint mobilizálni kéne az állami szektoron kívül a magánszektort, a társadalmi (civil) szervezeteket, egyházakat is, mint „szponzorokat”.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: A vén akasztófára való ördög-Amerikában élve-teljes hévvel Európa “amerikanizálásán” ügyködik. Az általa előadott hatpontos terv Európa öngyilkosságának hatékony terve. A mindent a profitszerzésnek alárendelő-egyébként hamis-illúzió szorgalmazásával próbálja Európát genetikailag felhígitani, és ellenállás-képtelenné tenni. Az USA-val szemben!
Ám a probléma valójában az, hogy az Európai Unió Sorossal “egy fészekaljból” származő vezetői gyakorlatilag már jó ideje adagolják a szérumot. Soros szerint lassan!
Magyarország tragédiája pedig abban rejlik, hogy Döbrögi 2010-ben, majd 2014-ben is elmulasztotta a történelmi lehetőséget a kollektív öngyilkossági akcióból való kiugrásra.
De hát a tanítvány az nem megy szembe a Mester tanításaival! (Tudja ezt a Mester is!)
ENNEK FEL NEM ISMERÉSE PEDIG NEM RÓHATÓ FEL DÖBRÖGINEK!
ENNEK FEL NEM ISMERÉSE A MAGYAROK TÖRTÉNELMI HIBÁJA ÉS BŰNE!