2015. augusztus 23., vasárnap

Felemás a hangulat Donbasszban!

Felemás a hangulat Donbasszban! Amolyan vihar előtti feszültség jellemzi a viszonylagos csendet, ami pedig a latorhad csörtetésétől hangos! És ebben a csörtető csendben a martalócok fogvacogása is világosan hallható. Egyszerűen rettegnek. Rettegnek, mert tudják, hogy sokuk számára itt “véget ér az út”! Amennyiben…
Ám az utóbbi napokban egyre több elemző véli úgy, hogy a csörtetésen túl Kijev nem mer semmit tenni. A kijevi udvar nem meri bevállalni a biztos bukását jelentő újabb donbasszi kalandot. Nagyon úgy fest, hogy a figyelmeztetések elértek a legfelső valcmanista körök füleihez, akik inkább fogják választani a konfliktus befagyását annak minden következményeivel. Azaz: elodázzák a biztos bukást.
Csakhogy! Túl sok puskaport halmoztak már fel az izzó kályha köré Nyalókakirályék. Így aztán fennáll a reális veszélye annak, hogy akárcsak egy véletlen esemény kapcsán is-de robbanni fog a helyzet! Ami nem csak a donbasszi kamra falait fogja széjjelvetni, hanem egész Európára nézve komoly veszélyt-pusztulást (vagy még nagyobbat)-fog okozni. Jövő hét szerda környékén okosabbak leszünk.
pazs
A fronthelyzet mára virradóan inkább a hoholbandák hülyeségétől volt hangos. Sztanyica Luganszkához közel megint felrobbant egy lőszerraktáruk.
Ez egy hét leforgása alatt már a negyedik ilyen “akciójuk” volt. A szerdai “dohányzási ártalom” Gorlovka közelében.
Donyeck délnyugati-nyugati peremein volt hangoskoás a mára virradó éjszaka. A zajkeltés itt is a latortüzérség számára írható. Az EBESZ-szerint viszont amit a donyecki repülőtér környékén tapasztaltak-az “aggasztó”!
https://balrad.wordpress.com/2015/08/23/donbassz-63/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése