2015. augusztus 28., péntek

Donbassz

rom
Békeváró hangulat jellemezte Donbassz mára virradó éjszakáját. Ami inkább valóban csak várakozón, de korántsem békésen telt el. Bár a valcmani latortüzérség mintha kezdené magát visszafogni.
A donyecki repülőtérhez közeli Peszkiben a viszonylagos csendet kihasználva, “népességszámlálást” tartott tegnap a milicia. HAT (!) HELYI LAKOST sikerült földeríteni a romfaluban, amelynek egy évvel ezelőtt háromezernél több lakója volt.
Gorlovka “szokásos” éjszakai ostroma kissé csúszott tegnap este. “Csak” tíz óra tájban kezdte a dzserzsinszki martalóctüzérség a város ágyúzását. De addigra viszont a “nyolcórai kezdéshez” idomult gorlovkaiak már a pincékben voltak. Éjjel kettőig tartott az intenzív ágyúzás. Utána már “csak” szórványosan lőtték Gorlovkát.
rom
Vodjanovo és Opitnoje környéki fészkeikből a valcmanista martalócok gondoltak Donyeckre is. Éjfél előtt kezdték lőni a “Putyilov” sugárút közúti hídját és környékét. Három lakótömböt is találat ért.
Szpartakot éjfél körül ismét tűz alá vette a latortüzérség. Reggel öt órakor még hullottak a latorgránátok Szpartak romjaira.
Rumjancevot, Golmüt és Micsurino környékét mára virradóan “ápolgatta” rendesen a latortüzérség.
Rajevkát-de kiváltképpen a faluban található elektromos elosztóközpontot-tegnap este nyolc órától majdnem éjfélig tanktüzérséggel bombázta a valcmanista horda.
Tegnap ismét cserélt volna foglyokat a DNR-de a valcmanistáknak nem fűllött hozzá a foguk. Úgyhogy ma újra nekifutnak a dolognak. Nyalókakirály latorhada viszont bőszen gradozgatott közben. Ami fogolycserére nem a legmegfelelőbb körülmény.

A Bjelaja Kamenyka térségében a népköztársaságiak “Viking” gépesített lövészzászlóalja által rommávert és teljesen megsemmisített latorhorda tengerészgyalogos-alakulatából SENKI NEM ÚSZTA MEG élve a bulit. A “Vikingek” még a zászlójukat is megkaparintották.
teng
Egyre több szakértő látja úgy, hogy a Donbassz ellen fenekedő ATO kezd széjjelzülleni. A kijevi junta gyengén és kutyafuttában kiképzett SOROZOTT katonái harci szelleme a nullához konvergál. Az ellátmány pocsék, napi szintű a tömeges dezertálás. Nem segít már a jobbszektoros pribékhordák bevetése sem-mert azok tisztában vannak azzal, hogy “nevelő célzatú küldetésük” során azonnal kereszttűzbe kerülnének. Így aztán kerülik a frontokat mint ördög a tömjénfüstöt, és inkább fosztogatnak ahol tudnak.
A bomladozó valcmanista horda viszont egyre inkább a politikai válság felé sodorja a kijevi latorhatalmat. A sorozatos donbasszi kudarcok nyomán recseg-ropog a teljesen tekintélyét vesztett Nyalókakirály trónja. Megfigyelők szerint ha nem lesz képes konszolidálni Maradék-Ukrajna jelenlegi viszonyait, egy-két hónap múlva rá fog dőlni az egész politikai kóceráj.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/28/donbassz-65/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése