2015. július 13., hétfő

Patthelyzet Kárpátalján

Kijevben reggel óta próbálják Valcmanék kitalálni, hogy mi lenne a jó megoldás a kárpátaljai helyzet megoldására. Épkézláb ötlet még egyik agyhelyből sem pattant ki ezidáig. A Jobb Szektor is kezd lecsillapulni a kezdeti hőbörgések után. Már csak néhány tájékozatlan talpasnáci veri a nyálát, de a többiek rábízzák a főnökségre a megoldástát a “kellemetlen” helyzetnek.
Nyalkókakirályék nagyon szeretnék, ha azt a látszatát tudnák kelteni a dolognak, hogy erővel oldották meg a problémát!-viszont ennek vannak veszélyei. Tipikusan a “csináljunk úgy, hogy a kecske is jóllakjon!-de a káposzta is megmaradjon!”-akció zajlik. Úgy néz ki, hogy legkésőbb holnap reggekre megoldják a felek a leckét. A Jobb Szektor is be lesz vonva az osztozkodásba Kárpátalján. Már csak az a kérdés, hogy Jarosék milyen és mekkora engedményekre hajlanak?
Jelena Gitylinszkaja SZBU sajtószóvivő Kijevben arról számolt be, hogy az SZBU kérdéseket tett fel a munkácsi konfliktusban érintett feleknek. Megemlítette, hogy házkutatások zajlanak Munkácson és Ungváron.
Ezzel együtt is tart a huza-vona a körbekerített pribékek és a hatalom fegyveres erői között. Alsóverecke és Téglás között megszámlálhatatlanul sok útakadályt képeztek Valcmanék erői, bár ezek többsége “mobil”. Keresztbe fordított, farönkökkel megrakott teherautók. Viszont a régióhatáron-Nyizsnyij Vorotánál (Alsóverecke)-tankokkal megerősítették a rendőrposztot, és mind Volóc, mind pedig a Perecseny-felé vezető utakat tankok őrzik.
Jaros partführer ma felhívással fordult Maradék-Ukrajna alattvalóihoz. Ebben hangoztatta bandájának nyájas-békés természetét, és kérte az ukránokat, hogy támogassák minden lehetséges módon az ő emberbarát társulását. Amúgy pedig jelezte, hogy a Jobb Szektor zászlóaljai NEM MOZDULNAK BÁZISAIKRÓL! A hívek lehet hogy masírozgatnak, ám a fegyveres szabadcsapatok “HARCOLNAK UKRAJNA SZABADSÁGÁÉRT az orosz megszállók, és a kommunisták ellen!”-írta a pártvezér és haramiabanda-főnök.
Megfigyelők egyébként ma emlékeztették több-az interneten elérhető-bejegyzésben Dmitro Jarost, az egykori bajtárs “Bélij Szasa” cudar végzetére. Aki több önfőbe és hasba meg hátbelövéssel végzett magával, miközben a rendőrök imákban könyörögtek hozzá, hogy ne tegye! Mégis megtette.
“Az ukrán állam feladata a törvényesség betartása, ennek nyomán fel kell lépnie a különböző törvénytelen fegyveres csoportok ellen”-mondta Brenzovics László, Kárpátalja valcmanista Rada-beli képviselője. Megjegyezte, hogy “nyilvánvaló, hogy tudták: ez a dolog meg fog történni”, és hogy “hamarosan ki fog derülni, kinek a felelőssége a munkácsi lövöldözés, de egyelőre csak feltételezések vannak.”
Viszont pontosan délben kapta a Bal-Rad a hírt: Vaszilij Gubal-Kárpátalja gubernátora-bejelentette: nincs kikkel tárgyalni! Az erdőkben “körbekerített” tárgyalópartnerek eltűntek! Nyomtalanul!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/13/patthelyzet-karpataljan/



“Egy órai tűzharc után a Jobb Szektor vesztesége 15 ember a Munkácsi hegységben.
”Під Мукачевом знову триває збройна сутичка спецназу і представників Правого сектору http://goloskarpat.info/criminal/55a299d3c9f45/?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=pro-tse-povidomlyayut-mistsevi-zhiteli.-htt


Leváltotta a kárpátaljai vámparancsnokság vezetőit hétfőn az Ukrán Állami Pénzügyi Szolgálat (DFSZ), a helyükre Ukrajna más megyéiből vezényelnek munkatársakat – adta hírül az Unian hírügynökség. Munkácson szombaton három halálos áldozatot követelő fegyveres összetűzés robbant ki a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet fegyveresei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között, és a konfliktus több forrás szerint is a csempészpiac újrafelosztásával függhet össze. Az Unian hétfői jelentése szerint a DFSZ-t hétfőn Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök utasította, hogy Kárpátalján menessze a vámparancsnokság egész állományát, a vezetőktől az egyszerű munkatársakig.
(MTI)



Igen,a kárpátaljai vámparancsnokság EGÉSZ ÁLLOMÁNYÁT MENESZTIK! /Korábban,is:Az itteni vezetőket 3-6.havonta cserélték! Eredmény nélkül…/ Azonban a TÉRSÉGBELI VÁMHIVATALOK-VÁMSZERVEK-HATÁRÁTKELŐK TELJES VEZETŐI-BEOSZTOTT ÁLLOMÁNYA MEGMARAD??! LÉNYEGÉBEN ŐK VÉGZIK A CSEMPÉSZET JELENTŐS RÉSZÉNEK GYAKORLATI “LEVEZÉNYLÉSÉT-BONYÓLITÁSÁT”! EZEN ESETBEN, LÉNYEGES VÁLTOZÁS SEM VÁRHATÓ! AZONBAN HA VALÓBAN MINDENKIT- IGY ŐKET IS KIRÚGJÁK-/ENNYI VÁMOST NEM LESZ KÖNNYŰ PÓTOLNI-DE! NEM LEHETETLEN!/,IDŐLEGESEN ZAVAR TÁMAD/HAT/ a CSEMPÉSZETBEN IS! Egy kis kronológia:2013 Sz.Harcsenkó/A hirhedt mega-korrupt kikötözött/ 30.éves sem volt és sógorától AJÁNDÉKBA kapta a csapi vámhivatal vezetését! NÉHÁNY HÓNAP ELTELTÉVEL már nem luxus-autóval,hanem MAGÁNREPÜLŐVEL közlekedett és DOLLÁRMILLIÓK fölött rendelkezett… 2015.R.Krutyak,32! éves kárpátaljai vámparancsnok számára, Lanyó lényegében MEGVÁSÁROLTA a POZICIÓT…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése