Az Együtt politikusa a kormányfőt idézve ment neki az olimpiai pályázatnak.
Szelényi Zsuzsa azt szeretné, ha azok, akik támogatják az olimpiai rendezést, felajánlanák jelzálogként személyes vagyonukat. Az Együtt parlamenti képviselője Facebook-oldalán idézte vissza, miként vélekedett a jelenlegi kormányfő még 1991-ben, amikor a budapesti EXPO megrendezése ellen tiltakozott. Az ellenzéki politikus szerint a legendás Kornai Jánost idéző Orbán Viktor szavai ma is, az olimpiai pályázatra is érvényesek.
“Azok a kormányzati tisztségviselők, bizottsági tagok, minisztériumi biztosok, akik az előterjesztésért felelősséget vállalnak, ajánlják fel jelzálogként személyes vagyonukat: öröklakásukat, nyaralójukat, autójukat, műtárgyaikat. Maguk döntsék el, hogy személyes tulajdonukból mit vonnak ki a jelzálogként felajánlott vagyon alól, de legyen nyilvánvaló, hogy amit felajánlanak, az valóban sokat jelent a számukra. Nem a várható befektetéshez képest legyen nagy ez az érték, hisz annak nyilvánvalóan csupán csekély töredéke lehet, de foglalja magában az előterjesztető személyek eddig végzett munkája gyümölcsének számottevő részét. A világkiállításról szóló törvény helyezze kilátásba azok bőkezű megjutalmazását, akik a javaslatot készítették, feltéve, hogy a kiállítás az ígért eredménnyel jár. Ugyanez a törvény írja elő a jelzálog maradéktalan érvényesítését, amennyiben a kiállítás anyagi kudarccal végződik. Előre biztosítani kell az alkalmas szükséglakásokat, ahová az előterjesztés készítői kudarc esetén átköltözhetnek.”
Az idézet végén Szelényi Zsuzsa – megjegyzi, ő ma is ezt gondolja. Hétfőn az Országgyűlés is támogatta, hogy Budapest pályázza meg a 2024-es olimpiát. A pályázat ellenzői szerint a magyar gazdaság belerokkanhat egy olimpia rendezési költségeibe. Orbán Viktor a hétfői szavazáson nem volt ott, így nem szavazott.
(hir24)