mil

Ma-az előzetes hírek szerint-Minszkben összegyülekezik a Donbasszal foglalkozó kontaktcsoport. Gereblyéznek egy kis vizet, csépelik a szavakat!
De hát ebben állapodtak meg-és ezt be is tartják! Igaz, tűzszünetről is megállapodtak! Ezt Valcmanék nem tartják be! (Ám ha mégis, akkor az alábbi beszámolóban említett lakossággyilkoló tüzérségi bombázásokat csakis “a zoros zterroristák” intézhetik saját családjai, saját népük ellen.)

Merthogy tegnap délután óta ma reggelig-kiváltképpen Donyeck-környékén-volt példa a lakossági szektorok elleni latortüzérségi támadásokra.
Kiváltképpen Marjinykát ágyúzta a martalóchorda. Félő, hogy a város az ép ház nélkül maradt Sirokino sorsára fog jutni. A civil lakosság evakuálása 90 százalékban megtörtént Marjinykában.
Komoly latormozgolódás volt az éjjel Donyeck nyugati pereme környékén.
Szpartakban tegnap dél óta heves harcok vannak.

Zsabunkánál és Peszkinél nagyon heves összecsapások törtek ki, amelyek egész éjszaka tartottak. Ebbe avatkozott be a Vodjanovo-Opitnoje környékén fészkelő valcmanista pribéktüzérség.

Alekszandrovkától nem messze délnyugati irányban komoly aknavetőpárbaj dúlt mára virradóan.
A Nyikolajevkában beásott valcmanista latortüzérség este tíz órától ágyúzza Dokucsajevszket.
Ugyancsak ágyúzták a kijevi pribékek egész éjjel Krasznoarmejszkoje falut, a novazovszki-járásban.
Nyikolajevka temetőjében két valcmanista “Grad”-üteget fedezett fel ma hajnalban a milicia! (Megsemmisítésük után ezekkel kevés gond lesz! Mert ha egy sorozatvető üteg fel van fedezve-annak vége!))
figyelők