2015. július 14., kedd

Munkácstól-Omszkig

Ember legyen a talpán, aki képes megjövendölni, hogy mi fog történni az elkövetkező órákban Maradék-Ukrajnában, vagy Donbasszban! A kijevi politikai helyzet már olyan katyvasz képét mutatja, amihez foghatót a vén Európa még tán’ sohasem látott.
Igor Jascsenko ezredes, az LNR fegyveres erőinek helyettes vezérkari főnöke ma délután meglepő felfedezésről számolt be.
én
A luganszki “hátországból” megindultak Kijev felé a hadsereg és a Nemzeti Gárda egyes egységei. Az LNR hírszerzése szerint a viszonylag “harcmentes” luganszki front “nélkülözhető erői” a kijevi rezsim védelmére vonulnak Maradék-Ukrajna fővárosa irányába, merthogy a német hírszerzés riasztotta Valcmanékat: az “Ajdar” parancsnoki állománya szervezkedik Jaros támogatására, és Kijevi látogatást terveznek. A hétvégi munkácsi maffiaháború hullámai tehát egészen Donbasszig érnek.
Ugyanakkor biztosra vehető, hogy a “félbehagyott donbasszi melót” a Valcman-hű erők a “helyzet normalizálódását” követően folytatni kívánják-közölte Jascsenko ezredes.
De a “meló” az nem ért véget. A maradók azok teszik amit megkövetel tőlük Valcman. A latortüzérség dolgozott ma vad ütemben.
Mologyezsnojét “Grad”-vetőgépekkel lőtték a martalócok.
Zsjelobokot BMP-2 páncélosok géppuskáival és lövegeivel lőtték.
Gorlovkától délnyugati irányban ma délután ismét egy kisebb összecsapás robbant ki.
Donyecket ma “csak módjával” tudta lőni a valcmanista latortüzérség.
Sztaromihajlovka pszichiátriai gondozóházát viszont délután teljesen szétágyúzták.
Peszkiben változatlan hevességgel dúlnak az összecsapások.
Ugyanakkor Donyecktől délre ma még tartott a viszonylagos csend.
Omszkban a deszantos kiképzőlaktanya romjai között 23 katona halt meg. 19 másik sérült meg különbözőmértékben. A mai napot az Omszki-régió kormányzója Viktor Nazarov gyásznappá nyilvánította.
laktanya
A katasztrófát a nemrégiben történt felújítás során elvégzett hanyag munka okozhatta az elsődleges vizsgálatok megállapításai szerint.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/14/munkacstol-omszkig/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése