2015. július 14., kedd

Donbassz

iroda
Tegnap délutántól “fölpörögtek” Donbassz Gorlovka és Dönyeck körüli eseményei. Az igazi “tűzijátékok” azonban este tíz óra tájban kezdődtek.
Ezúttal már a népköztársasági erők nem csak passzív nézelődői voltak a valcmanista martalóchorda pusztításának.
Gorlovka közelében a kijevi bandák takparádét rendeztek volna, ám balul ütött ki számukra a buli. Az egész még a félresikerült szpartaki rohamukból indult ki. Miután a falunál meglehetősen komoly veszteségeik láttán fölhagytak az áttörés erőltetésével, kénytelenek voltak konstatálni Valcman martalócai: a népköztársaságiak rohamcsapatai tüzérségi előkészítés után megindultak.
A Jaszinovataja-Szpartak-Avgyejevka térségben régen tapasztalt hevességű milicistaroham érte őket. Ennek az attaknak a jobb szárnya tarolta le a Gorlovka ellen fenekedő pribékhorda tankos akcióját. Jelentések szerint hat leolvasztott latortank roncsai füstölögnek Gorlovkától alig három kilométerre.
Avgyejevka latortüzérsége a népköztársaságiak fenti támogató tüzérségi akciójából rendesen kikarmolhatta a maga részét, mert este tizenegy óra tájban hirtelen lecsökkent addigi ténykedésük intenzitása. Addig nagy hévvel ágyúzták Donyeck “Putyilov” és “Oktyrjabszk” kerületeit meg a repülőteret, de a népköztársaságiak tüzérsége véget vetett a murinak.
Peszkiben mindentől függetlenül dúl a külön kis helyi háború.
Donyeck délnyugati peremvidékén is kiújultak az összecsapások. Marjinykánál ismét megkezdődött a latorerőlködés, de ismét nyögés lett a vége. Hajnali háromra vissza is húzódtak. Megfigyelők legalább három martalóc csapatszállító roncsait jelentették.
Északon a luganszki, és a Donyecktől délre húzódó frontszakaszokon csak kisebb csetepaték voltak/vannak.


https://balrad.wordpress.com/2015/07/14/donbassz-38/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése