JuhaszNorbert
Kedves Barátaim! Kedves Elvtársak!
Köszöntök mindenkit a fasizmus fölött aratott győzelem 70. évfordulóján!
Ma, május 9-én emlékezünk. Emlékezünk az emberiség történelmének legnagyobb és legsorsdöntőbb ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó erők a fasizmus, maga a gonosz ellen. A földünk összes népét fenyegető gyilkos ideológiától vezérelt fasiszta Németország megszállva szinte teljes Európát, milliókat küldött a halálba, és igyekezett saját merev, dogmatikus, erőszakos értékrendjével megtörni az emberi igazságérzetet, az emberi szellem szabadságának sárba tiprásával rabszolgasorba taszítani a világ népeit. A Szovjetunió népei megmentették mind hazánkat, és az egész emberiséget a pusztulástól. A Dicsőséges Vörös Hadsereg csapatai győzedelmes harcokban vonultak Sztálingrádtól Berlinig, felszabadítva a fasiszta megszállók alól fél-Európát, visszakergetve ezzel barlangjába a náci fenevadat. Rájuk emlékezünk ma. Emlékezünk a hősökre, kik százezrével adták életüket népeink szabadságáért, boldogabb életéért. Éppen ezért nem csupán az emlékezés napja ez számunkra.
Május 9. egyben ünnep is. Ünnepe az emberi igazság és értelem győzelmének a gonosz fölött! A Győzelem Napja fontos számunkra, és általában véve minden haladó szellemű ember számára is. Ugyanakkor eltelt 70 év. Ez idő alatt megváltoztak a világban a nagyhatalmi erőviszonyok. Hazánkban is megváltozott a társadalmi, gazdasági, és politikai berendezkedés.Több évtized elteltével, napjainkban ismét aggasztó jelek mutatkoznak a világpolitikában, ennek következményeként a hazánkban is. Elég ha csupán a közelmúltbeli ukrajnai eseményekre gondolunk, ahol a nyugati nagytőke által anyagiakban is támogatott mi több finanszírozott, szélsőséges fasiszta szervezetek állig fölfegyverkezve randalíroztak, gyilkoltak. Ha Odesszára gondolunk, ahol oly sok előlük menekülő másként gondolkodóra gyújtottak rá egy épületet, és égtek benn elevenen halálra az ellenségnek kikiáltott ártatlanok.
A mi feladatunk, és egyben kötelességünk is fölhívni honfitársaink figyelmét, figyelmeztetni népünket arra, hogy ha nem vagyunk elég éberek, ha mi magunk nem lépünk föl a vészjósló folyamatokkal szemben, melyek egyre inkább aggasztó helyzetet teremtenek, senki más nem teszi meg helyettünk. Ha passzívak maradunk a folyamatokkal szemben, a történelem könnyen megismétli önmagát, és ne legyenek illúzióink, sokkal rövidebb távon képes erre, mint azt a legtöbben gondolják. Emeljük föl szavunkat az újra éledni látszó fasizmus ellen, fékezzük meg azt minden feltámadási kísérletében!
Éljen a fasizmus fölötti győzelem!
Éljen a Népi Front!
Örök hála és dicsőség a hősi halottaknak, tisztelet és megbecsülés az életben maradt veterán hősöknek!
EGER, 2015. május 9.

(nepifront)