Gömöri Zsolt azt mondta ebben semmi szabálytalan nincs, és hogy fizetésemelés helyett kapta.
A Bors azt írta, a Magyar Paralimpiai Bizottságon (MPB) belül óriási a felháborodás, ugyanis az elnökük, Gömöri Zsolt devizahiteles végtörlesztéséhez is hozzájárultak.

Gömöri azzal védekezik, hogy ezért cserébe befagyasztották a fizetését. Az MPB hárommillió forintot fizetett végtörlesztésként helyette, s ha minden évben tíz százalékot emelkedett volna a javadalmazása, most jóval beljebb lenne ő, s kijjebb az MPB.

AZ MPB elnöke azt mondta a Borsnak:

Négy szövetségi munkatárs hitelét rendezte az MPB, mégpedig azért, mert ketten közülük teljesen kilátástalan élethelyzetbe kerültek.

A lap azt is megkérdezte, hogy Gömörinek miért kellett segíteni, hiszen tisztességes fizetést kap, valamint a 2012-es paralimpia után 17 millió forint prémiumot is kapott, amire azt válaszolta, hogy „az elnökség nem személyekről szavazott, amikor mindezt lehetővé tette, hanem arról, hogy élünk-e a törvény adta lehetőséggel”.

Hozzátette: „csak arra költünk, amire szükséges, rendre tartalékokat képezünk, tavaly 22 millióval kompenzáltuk a Gerevich-ösztöndíjak révén hiányzó összeget”.