Donbassz frontjain a helyzet jottányit sem javult mára virradóan-a tegnapi naphoz képest. Minszk kedvező hatása még várat magára.
Néhány olvasónk szóvá tette, hogy valami malőr történhetett a tegnap esti beszámolóban. Szeverodonyecket nem lőhették ugyanis a valcmanisták, hiszen az ő uralmuk alatt van a város. Nos hát igazuk is van. Értelmezési zavar történt a Bal-Rad részéről. Nem a valcmanisták lőtték és nem Szeverodonyecket, hanem a népköztársaságiak aknavetőzték a Szeverodonyeck környékén lévő latorállásokat. Nem mindegy! A tévedésért elnézést kérünk.
Az LNR területén Sztanyica Luhanszka térségében meglehetősen heves lövöldözés volt egész éjjel. A tegnapi nappali lövöldözések és tüzérségi ostromok éjszakára elcsitultak a környéken.
Az éjszaka a legvadabb latortüzérségi támadások Gorlovkát érték. Szinte nincs a városnak olyan kerülete, amit ne ágyúztak volna. A legtöbbet a “Besszarábia” és a “Kurganka” kerületek szenvedtek.
jtér
Donyeck “viszonylag csendesen” vészelte át a mára virradó éjszakát. “Mindössze” a “Kijev” kerület egyik romos tömjébe csapódott egy kósza latorgránát, de csak további anyagi károkat okozott.
donyeck
A repülőtér viszont bősz ágyúzás alatt állt.
Peszkiben is élénk éjszakai élet zajlott. Ott a felek továbbra is csak aknavetőket mernek bevetni egymás ellen.
Volnovahánál a valcmanisták késő éjszakára befejezték egy hírközlési rendszer kiépítését.
Sirokinonál volt kisebb lövöldözés, de alig egy óra alatt vége is lett.
A novoazovszki járásban fekvő Szahankát viszont mára virradóan ismét lőtte a martalóctüzérség.
Mariupol kikötője zsúfolásig megtelt latortechnikával. Folyamatosan rakodják ki, és küldik a városba és a városon kívül a tankokat, lövegeket, teherautókat.
kikötő


https://balrad.wordpress.com/2015/05/08/donbassz-mara-virradoan-9/