Odesszában április 6-án megalakult az Odesszai Népköztársaság.
onk
Az Odesszai Népköztársaság Kormánya még ugyanazon a napon NYILATKOZAT-ot tett közzé a különválásról Ukrajnától, és az állam szuverenitásáról.
dekl
A közzétett NYILATKOZAT szerint az Odesszai Népköztársaságot egy ideiglenes kabinet fogja irányítani, a végleges kormány megalakulásáig.
Kiszivárgott hírek szerint a közeljövőben Moszkvában sorra kerülő “Normandiai Négyek” külügyminiszteri találkozóján “megrovásban” fogják részesíteni a kijevi juntát.
nn
Kiváltképpen Steinmeier német külügyminiszter nagyon elégedetlen Kijev teljesítményével, ám a francia külügyér Fabius is orrol Valcmanékra ugyanezen okból kifolyólag. És akkor Szergej Lavrov rosszallásáról nem is szóltunk.
Főként a Donyeck és Sirokino környékén eddig tapasztalt valcmanista mozgolódásokat kifogásolják a “négyek” közül hárman. Klimko kijevi hadügyér szerint természetesen minden ok nélkül.
Komoly morgolódásra adott okot az a tagadhatatlan tény, hogy Nyalókakirály martalóchordái négy alkalommal is ostrom alá vették az EBESZ megfigyelőit, akik ezekről az akciókról pecsétes papírt is írtak!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/08/uj-nepkoztarsasag-szuletett-odesszaban/