2015. április 20., hétfő

Szakadó eső, viharos szél Donbasszban

Donbassz mai hétfőjén kezd kiterebélyesedni a háború. Eddig csak a középső frontszakazon Donyeck térségében voltak a valcmanistákra nézve súlyos veszteségekkel járó összecsapásol, és Délen Sirokinonál. Ma azonban az északi-luhanszki-területeken is egyre több ponzon lángoltak fel a harcok.
A luhanszki szakaszon Szokolnyiki térségében tankokat is bevetve a martalócok, kísérletet tettek a népköztársasági erők állásainak áttörésére. Három tankjuk, és tucatnyi pribékhalál után, no meg a kitört heves esőzésnek is köszönhetően visszahúzódtak.
Próbálkoztak a 31. és 37. blokkposzt, valamint a 175.9- jelű magaslati pont táján is, de a tankelhárító rakétagránátok lerendezték ezt a kérdést. Egy csomó lator teteme most ott ázik a mezőkön.
Sztanyica Luhanszkánál egy mesterlövészeket szállító lator UAZ kapott RPG-találatot. A bérgyilkosok végleg kitáraztak. Öten voltak a járműben. Nekik már nincs gondjuk a zsold elköltésével.
Ezen a vidéken megsebesült hat milicista is.
A középső frontszakaszon Szpartak, Zsabicsevo és Lozovo, valamint a donyecki reptér volt mindaddig a latortüzérség támadása alatt, amíg az eső ott is el nem kezdett szakadni. Az viszont véget vetett a martalócok harci kedvének.
Délebbra Pantyelejmonovka és Sirokino környékén déső délutánig tartottak az összecsapások. De akkor oda is megérkezett az eső. Latorék nem szeretnek esőben lövöldözni. Addig viszont egy milicista aknavetőgránát lerendezett egy azovista jelzésű nehézgéppuska-fészket Sirokinonál. Ott is legalább féltucatnyi lator harapott fűbe.
Kijevben közben ma Pavlo Klimkin külügyér a Népköztársaságok javára való kémkedéssel vádolta meg az EBESZ-t! Ám érdekes módon, az EBESZ a Sirokino környéki latorhordákra tett panaszt, hogy azok elrabolták három asutójukat, és hogy a gyanú szerint “huncutságra” akarják felhasználni a szervezet szimbólumait viselő járműveket. Avakov belügyér viszont ez ellen hevesen tiltakozott.
Ma megkezdődött a Lemberg-régióbeli Javorovban az amerikai vendégszereplők fellépésével a “Fearless Gurdian 2015″ nevű USA-UA közös haditorna. A kezdésre Nyalókakirály is Javorovba ért, és szívélyesen köszöntötte az amerikaikat, és természetesen a sajátjait is.
val
Rendkívüli örömét fejezte ki a 300 amerikai bérgyilkos birodalmába érkezése fölött, és saját martalócaihoz fordulva bejelentette: új szakaszba lépett a jenkik Maradék-Ukrajna földjére lépésével az USA és az ő birodalma közötti együttműködés.
Valcman reményei szerint hamarosan brit, lengyel és kanadai csapatok érkeznek országába, és bízik abban, hogy az ausztrálok sem utasítják vissza az ő szívélyes meghívását. Hálát rebegett a vendég parancsnoknak, hogy ezekben a vészterhes időkben-“amikor hazánkat nyílt háborű fenyegeti egyik szomszédja részéről”-SEGÍTSÉGÜNKRE SIETTEK!
Majd mielőtt még bárki is egyetlen lépést tett volna, gratulált mintegy 900 martalócának az amerikaiakkal való kiváló együttműködéshez!
ebéd
Majd együtt megebédelt a “vendéghordával”!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/20/szakado-eso-viharos-szel-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése