Kijevben Nyalókakirály külügyére ismertette a junta FELTÉTELEIT a donbasszi Népköztársaságokkal való párbeszéd megkezdéséhez.
külügy
Mint ismert, a “Minszk-2.0″ megállapodás rendelkezik a donbasszi Népköztársaságok és a kijevi junta közötti párbeszéd “haladéktalan” megkezdéséről, de mint a legtöbb rendelkezés, úgy a párbeszédre vonatkozó is mindezidáig megbukott Valcmanék taktikáján.
Pavlo Klimkin kijevi külügyér bejelentése szerint így lesz ez a jövőben is.
Nem kevesebbet jelentett be ugyanis, mint hogy a tárgyalások FELTÉTELE a kijevi udvar részéről, hogy előbb egy Maradék-Ukrajna Tákolmányának megfelelő, az EBESZ-által felügyelt és hitelesített donbasszi választás.
Ezzel Klimkin az égvilágon semmi újat nem mondott, viszont megerősítette azt, amit Nyalókakirály jó bő egy hónapja már kifejtett. Azaz: párbeszéd legfeljebb akkor lesz, ha Nyalókakirály és hiénafalkáit kérdezgeti a nemzetközi törvényszék.
Gyenyisz Pusilin a Donyecki Népköztársaság szóvivője úgy kommentálta Klimkin bejelentését, hogy az csak megerősíti az eddigi gyakorlatot: Kijev a párbeszéd helyett a konfliktus eszkalálására törekszik. Pusilin viszont felszólította a kijevi junta nyugati háttérintézményeit, hogy ha komolyan gondolják a párbeszéd szükségességét, akkor szorítsák rá az általuk kitartott juntát a megállapodások betartására. Egyúttal fel is hívta mind a nyugati patrónusok, mind a kijevi udvar figyelmét: a donbasszi Népköztársaságok MEGFELELŐ VÁLASZT ADNAK KIJEV MINDEN TERVÉRE ÉS TÖREKVÉSEIRE!
A Luhanszki Népköztársaság részéről Vlagyiszlav Gyejna erősítette meg Pusilin nyilatkozatát, megtoldva a következőkkel: Kijev az egyébként is súlyos donbasszi humanitárius helyzet katasztrofálissá tételén ügyködik.


https://balrad.wordpress.com/2015/04/15/kijev-tovabb-fesziti-a-hurt/