2015. április 15., szerda

Joggal jelenthetjük ki, hogy megkezdődött Magyarország teljes kivéreztetése. A Maffiának persze kell a pénz-és azt a magyarokon fogja bevasalni!

Az Európai Bizottság (EB) felfüggeszti a gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) első három prioritástengelyét, ahová az innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése tartozik – jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.
csepi
A három terület 2007 óta pályázható keretösszege mintegy 700 milliárd forint – ismertette. Megjegyezte, hogy az ilyen típusú korrekciók értéke általában 10 százalék körüli, így a mostani intézkedés pár tízmilliárd forintos korrekciót (azaz büntetést) jelenthet, ezt az összeget azonban más projektekhez, új pályázatokhoz várhatóan fel lehet majd használni. A helyettes államtitkár szerint azonban az EB döntése miatt fejlesztést nem kell leállítani, amíg Brüsszelből nem jön pénz, addig a hazai pályázatokat a magyar költségvetés 19-es fejezetének terhére folyamatosan kifizetik.
A tájékoztatón elhangzott, hogy a Bizottság szúrópróbaszerűen vizsgálta a 2007-től nyertes pályázatokat, viszont a mostani döntéssel érintett pályázatok köre több ezer lehet. Azt egyelőre nem nyilvános, hogy melyek azok a pályázatok, amelyek kapcsán nem találta megfelelőnek a kiválasztást a Bizottság, de miután lezárul Brüsszellel az egyeztetés, a kormány tájékoztatást ad – ígérte Csepreghy Nándor.
(vs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése