Cáfolta a lengyel külügyminisztérium szóvivője hétfőn az orosz elnök állítását, amely szerint Lengyelországban képezték ki a kijevi Függetlenség tere, a Majdan harcosait.
Marcin Wojciechowski külügyi szóvivő a Twitteren megjelent nyilatkozatban azokra az állításokra reagált, amelyek Vlagyimir Putyin szájából hangzottak el a vasárnap vetített A Krím – A hazatérés című orosz dokumentumfilmben. “Szemernyi igazságtartalmuk sincs azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint a Majdan harcosait Lengyelországban képezték ki. Ez kizárólag a propaganda- és információs háború része” – írta a szóvivő.
A Krím elcsatolásának hétfői első évfordulója alkalmából készített dokumentumfilmben Putyin kijelentette: bár a Majdan-forradalmat mindenekelőtt az európai országok támogatták, igazából Washington irányította. Az orosz elnök szerint az Egyesült Államok képezte ki “az ukrán nacionalisták” fegyveres csoportjait Nyugat-Ukrajnában, Lengyelországban és Litvániában.
(MTI)
Bal-Rad komm: Lengyel testvéreinknek természetesen semmi közük nem lehetett a Majdanhoz! Ők csak cukorkát osztogattak Kijevben. Meg kultúrkodtak. Meg csak demokráciát hirdettek. A litvánokkal együtt. Minden más ettől eltérő mondás merő hazugság, kitaláció! Aljas orosz rágalom.