2015. március 27., péntek

Ismét civil halottak Dondasszban!

gránát
Donbasszban kezd eldurvulni a helyzet. Legalábbis atekintetben, hogy a valcmanista latortüzérség terrorjának már ismét naponta esnek áldozatul ártatlan civilek.
Mára virradóan Dokucsajevszket érte civileket lemészárló kijevi tüzérségi támadás. Három civil halt bele a tegnap késő este bekövetkezett terrorba. A valcmanista latortüzérség Novotroickojéból ostromolta Dokucsajevszk lakótelepét.
Trudovszkojéból Jaszinovataját bombázták a martalócok. Ez pedig csak nagy kaliberű lövegekkel volt lehetséges-olyan lövegekkel, amik Kijev szerint a környékben már régóta nincsenek is.
Donyeck “Oktyrjabszkij” kerületét az éjszaka több alkalommal ágyúzták a valcmanista pribékek.
A donyecki repülőteret a változatosság kedvéért mára virradóan Peszki latrok által uralt részéről ágyúzták gyújtógránátokkal.
Ugyaninnen Szpartakot is lőtték, ugyanezzel a technikával.
Peszkiben egyébként egész éjjel kézifegyverekkel lőtték egymást a felek, miközben Bahmutka környékén is ment a kóstolgatás.
Sirokinonál egyfolytában zajlanak az összecsapások.
Ma kora reggel Szelidovoból népes és komoly fegyverzettel-tankokkal és önjáró lövegekkel-megerősített martalóckonvoj indult Donyeck irányába.
Alekszandr Zaharcsenko Donyeckben bejelentette: a DNR Kijev trükközése miatt felfüggesztette a fogolycserét. A junta ugyanis kizárólag gyerekeket és nőket ajánlott fel a DNR fogságában lévő pribékjeiért cserébe.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/27/ismet-civil-halottak-dondasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése