zsú
Donbasszban a mára virradó éjszaka valóban csendesen telt el, ám két órával ezelőtt (helyi idő szerint reggel nyolc órakor) Valcman latortüzérségz ismét megtörte a csendet. 122-es tarackokkal lőtték a Donyeck északnyugati részén fekvő temetőt. Csak károkat okoztak.
tem
(Станица-Луганска)Sztanyica-Luhanszka, (Болотеное)Bolotenoje, (Сизое)Szizoje, (Николаевка)Nyikolajevka, (Веселенькая)Veszelenkaja, (Валуйское)Valujszkoje és (Паньковка)Panykovka-térségekben is megszólaltak a latortüzérség lövegei ma reggel.
(Колесниковкa)Kolesznyikovkánál latortankok összecsődülete zajlik.
(Желобок)Zselobok és (Крымскоe)Krimszkoje magaslati pontjaira özönlik a latortüzérség.
Nagy viszont a mozgás martalóckörökben. Volnovaha körmyékén már mintegy 15-20 ezer lator és a technikájuk lett összevonva. A banditasereglet NEM ÉPÍT semmiféle műtárgyat vagy védelmi létesítményt. Ez pedig arra utal, hogy ott nem sokáig szándékoznak maradni.
A Krím-bejárat körüli térségből is gyülekezés híre érkezett. A valcmanisták ott is komoly erőösszevonást hajtanak végre.
Mint ismert, Majorszk-térségében már tegnap “hadijátékba” kezdett a bérgyilkoshorda.
(Красный Лиман)Krasznyij Limany és (Ямпол)Jampol, valamint (Новоселовка)Novoszelovka-térségében a helyi és környékbeli gazdáknak megtiltották a pribékek, hogy a földekre kimenjenek szántani-vetni. Azoknak pedig eszük ágában sincs odamerészkedni, hiszen hemzsegnek a földeken a már nem is álcázott “Grad” és “Uragan” rakétavetők.
A Popasznaja-Artyemovszk útvonal mentén pedig tábori kórházat állított fel a bérgyilkoshorda, és ma reggelre megjelent két mozgó krematórium is.
Tegnap a martalócerők terepi vezérei levélben szólították fel Nyalókakirályt, hogy jó lenne, ha seregletét “írástudók” vezényelnék Kijevből, mert nekik már elegük van Ilovajszk és Gyebalcevo után a horrorisztikus veszteségekből, amibe a képzetlen kijevi tábornoki kar küldte őket.
kotyli
Minden jel szerint-tekintettel arra, hogy tegnap a kijevi junta megkapta a már nagyon várt IMF-milliárdokat-Kijevben beindult a dőzs, Donbasszban pedig hamarosan indulhat az újabb menet. A háború újabb menete.
Az alábbi videon uglegorszki lakosok arról beszélnek, hogy a katlanharcok idején rengeteg angolul beszélő külföldi zsoldos fordult ott elő, meg igen sok lengyel.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/14/donbassz-kijev-penz-a-zsebben-indulhat-a-buli/