Nyalókakirály külügyére Pavlo Klimkin levelet írt tegnap az ENSZ főtitkárának. Maradék-Ukrajna külügyminisztere ENSZ békefenttartók Donbasszba küldéséért rimánkodik a világszervezetnél.
Nyalókakirály ezzel párhuzamosan melengeti ötletét, hogy az EU küldjön rendőri erőket a térségbe, akik lezárnák az orosz-donbasszi határt. De hát ehhez is az ENSZ BT felhatalmazása szükségeltetik sajna, ahol viszont az “ősellenség”-Oroszország-vétójoggal rendelkezik. Ami végett vélhetőlek kútba is fog esni a kijevi junta minden álma.
Mindezektől függetlenül Valcman tovább forralgatja terveit. Szerinte ugyanis Oroszország ismételten “agressziót fog elkövetni” birodalma ellen, ám akkor(ra) nyugati kitartói már hatásos gyilokeszközökkel fogják martalócbandáit felszerelni. Oroszországnak pedig újabb szankciókra, újabb ejnye-bejnyékre kell felkészülnie!
Ugyanakkor az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) góréja elkeseredetten nyafogott, hogy Oroszország új típusú manőverező robotrepülőgépeket állít hadrendbe, amik aztán mindenféle hordozóeszközről indíthatóak.
William Gortney tengernagy jajveszékében kinyögte, hogy ezekkel a manőverező robotrepülőgépekkel kapcsolatos egyik legnagyobb kihívás a NORAD számára azt megállapítani, hogy azokat felszerelték-e nukleáris robbanótöltettel.
Az admirális szerint az elmúlt évet az orosz haderő világszerte érezhető erősödő magabiztossága jellemezte. Ennek részeként az orosz nehézbombázók tavaly többet járőröztek Oroszország légterén kívül, mint bármikor a hidegháború óta.
A NORAD ugyan közvetlen légtérsértést nem tapasztalt az USA és Kanada környékén, de hát vérfagyasztó az, hogy vörös csillagos repülőgépek egyáltalán…Gortney tengernagy szerint Oroszország a NORAD működésére volt kíváncsi és eközben javulás volt megfigyelhető az orosz haditengerészeti és légi felderítés együttműködésében. Ami egészen félelmetes dolog az admirális úr szerint.


https://balrad.wordpress.com/2015/03/14/nyafogas/