2015. február 14., szombat

Kijev elárulta a fronton bekerített több ezer ukrán katonát

Luhanszkot a tegnap esti támadást követően ma ismét lőtte “Uragan”-rakétákkal a bérgyilkosok gyülekezete. Négy civil lakos belehalt, egy fél lakótelep romhalmazzá vált.

Gorlovkát Dzserzsinszkből lőtték a martalócok.
Donyecket egész nap érték a latorgránátok, mint ahogyan a repteret is.
(Ясиноватая)Jaszinovataja ma szintén a martalóctüzérség belövéseitől szenvedett.
(Докучаевск)Dokucsajevszkben a latortüzérség az 1-es számú iskolát lőtte szét.
(Курахово)Kurahovonál egy éppen készülődő “Tocska”-ütegre csapott le a milícia. Két kilövőállvány, és négy páncélozott járművet leolvasztottak, a latorszemélyzetből mindössze kettő úszta meg az akciót. Ők fogságba estek.
(Красногоровка)Krasznogorovka pribékhordája sem járt jobban! Itt nyolc páncélozott jármű, egy egész “Grad”-üteg, hat teherautó, és száznál is több pribék veszett oda.
rakt
Teljes a káosz és a pánik a martalócok között a lőszerraktáruk megsemmisülését követően. A robbanás hatalmas volt. Mág három órával a detonáció után is ott lebegett a füstfelhő Gyjebalcevo fölött. A legújabb hírek szerint rengeteg külföldi bérgyilkos pusztulhatott el. Főként lengyeleket emlegetnek, de amerikai “tanácsadók” igen népes csapata is tanyázott azon a környéken.
A katlanhelyzetről: a gyjebalcevoi katlan komoly harcok helyszíne. Valcman martalócai kétségbeesetten próbálkoztak ma egész nap a kitöréssel, da már legalább háromszáz körül jár csak a mai napon, és csak a Logvinovonál zajló harcokban fűbe harapott latrok száma. Logvinovoból ráadásul teljesen kiverte őket a milicia, úgyhogy az utolsó esélyüket is elvesztették a pribékek, hogy ki tudjanak valahogyan törni.
128
Gyjebalcevoból konvojba verődve, mentőautóban, teherautóban és minibuszban igyekezett kimenekülni egy csapat valcmanista. Rajtavesztettek. Sajnálatos dolog, de mind a 18 valcmanista a Munkácsi 128-asok állományába tartozott. Némi örömre ad okot, hogy magyar nem volt köztük.
(Тельманово)Telmanovot viszont bőszen ágyúzta ma Valcman latortüzérsége (Мирный)Mirnyijből.
A Novoazovszk felé irányuló banditatámadás is rosszul sült el a bűnbandák számára. A sík terepre kicsődült fasiszta csürhe rettenetes veszteségeket szenvedett, és végülis feladva nagyívű elgondolásaikat, most vánszorognak vissza Mariupolba. Gyógyítkozni egy kicsit.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/13/nyakunkon-a-donbasszi-beke/

Donbassz “utolsó teljes háborús éjszakája” (mert hisz tudjuk: ma éjféltől egycsapásra a béke, a szeretet, és a kölcsönös tisztelet fog elhatalmasodni a térségben) minden tekintetben méltó folytatása volt a tegnapi nappalnak.
latt
A népköztársasági erők fokozták a szorítás a megszálló martalócbanda torkán, az pedig kézzel-lábbal, foggal-körömmel csíp-rúg-mar-harap, hogy szabadulhasson a biztos pusztulásból.
Donbassz pribéktüzérsége által elérhető települései egész éjjel támadás alatt álltak. Luhanszk, Donyeck, Gorlovka, Dokucsajevszk, Makejevka. Lángolnak a városok és falvak. Mára virradóan becslések szerint legalább száz civil halt bele a megszállóktól megtisztított terület peremvidékén.
Rotyogott mára virradóan a gyjebalcevoi katlan. Uglegorszk, Logvinovo, Szvetlodarszk környékén Valcman kétségbeesett martalócai egyik kitörési kísérletét követi a másik. Egész éjjel próbálkoztak minden helyen, minden formában. A katlan eddig sejtett titka kezd bizonyossággá válni. Ezerszám pusztulnak ott a külföldi zsoldosok. A nyugati világ szemetét seperte itt össze a “világelit”!
Gyjebalcevoban egész éjjel igen heves utcai harcok dúltak, és azok reggel csak fokozódtak. A város már közel kétharmadát a milicisták ellenőrzik.
Tegnap a kora esti órákban a népköztársasági erők leszedtek a katlan fölött négy darab latordrónt.
(Курахово)Kurahovoba az éjjel nagy kijevi latorerő érkezett. Latoregyedek ezernyi, és rengeteg harci technika. Tankok, önjáró lövegek, mindenféle reaktív tüzéreszköz, és sok-sok csapatszállító páncélos! A kijevi junta készül a békére!

https://balrad.wordpress.com/2015/02/14/mar-csak-egy-felet-kell-aludni-a-bekeig-donbasszban/
789
A legfrissebb hírek szerint ma reggel (helyi idő szerint) 9-órakor minden eddiginél hevesebb “harcok” törtek ki a gyjebalcevoi katlanban.
Azért idézőjelben a harcok, mert minden jel szerint egy rendkívül egyenlőtlen és a valcmanista martalócok számára kudarcra ítélt cselekménysorozat kezdődött ma reggel a katlanban. A zsoldoshordák végső elkeseredettségükben és kilátástalanságukban ismét egy minden eddiginél nagyobb méretű, tömeges kitörési kísérletbe fogtak.
A Gyjebalcevoból kiszorított-zömmel külföldi pribékek-és egyéb más katlanbéli latorbandák egyenesen a sík terepre özönlöttek, és ekkor akcióba léptek a népköztársaságiak eddig hallgató, ám a környékbeli magaslatokra telepített tüzérségi ütegei. Elképesztőek a kijevi junta bandáinak technikai veszteségei. Alig egy óra leforgása alatt tankjaik tucatjai olvadtak le. Mindenfelé lángoló páncélozott csapatszállítók és teherautók. A latoregyed-veszteséget még csak meg sem meri becsülni sem a milicia, amely “kényelmes” pozícióiból, távcsöveken keresztül nézi “Ilovajszk II.” (illetve az mostmár csak a második legnagyobb tragédiája lehet a kijevi juntának) kialakulását.
Ma reggel a donyecki reptér ellen is egy újabb pribékroham indult. Ezt az új terminál környékén kezdték meg nyolc óra tájban Valcman banditái, de fél kilencre mind a nyolc rohamozó latortank acélgyártási adalékanyaggá nemesülve füstölgött. A jelentés megemlíti, hogy láttak NÉGY(!) visszafelé vánszorgó sebesült latoregyedet is a buli végén.
Peszki határában a 95. Légiszállítású dandár kb. százfős hordája pusztult el egy “útszéli” milicista rajtaütésben. Négy “Ural” furikozta a banditákat, a konvoj élén egy “Uaz”-zal. A maradványok szerint ebben egy VALAKI tért meg teremtőjéhez.
Avgyejevkánál nemrégen a népköztársaságiak ismét támadást indítottak a búnözők ellen.
Ugyanakkor Donyeck-a város-ismét latortüzérségi támadás alatt áll reggel óta.
Mariupol környékén (Рассадки)Rasszadki falunál a népköztársaságiak tüzérsége megsemmisített egy lőszer és üzemanyagszállító latorkonvojt. Tizenkettő teher-és tartályautó, valamint három tank és három páncélozott csapatszállító-no meg a bennük tartózkodó-latrok már nem érik meg a ma éjfélkor “beköszöntő békét”.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/14/itt-van-hat-ilovajszk-ii/

Debalceve településről nem esik szó a nemrég aláírt minszki megállapodásban, ami azt jelenti, Kijev elárulta a településen tartózkodó mintegy 5000 ukrán katonát.
A Donyecki Népi Köztársaság beszünteti a tüzet mindenhol, kivéve a köztársaság belső területein, ahol továbbra is tartózkodnak ukrán katonák. Alexander Zaharcsenko donyecki államfő szerint minden olyan kísérletet, amiben Kijev fegyveresei megpróbálnak áttörni a Debalceve körüli ostromgyűrűn, vissza fognak verni. "Mindenhol beszüntetjük a tüzet, kivéve a belső területeken. Minden próbálkozást, amellyel a kijevi katonák el akarják hagyni a katlant, megállítunk. Erre már kiadtam a parancsokat."
Zaharcsenko az újságíróknak nyilatkozva kifejtette, hogy a minszki megállapodás egyetlen szóval sem említi Debalceve helyzetét. Eduard Baszurin, a milícia helyettes vezetője szerint Kijev arra adott parancsot, hogy az ukrán katonák ne adják meg magukat, mert február 15. után az EBESZ fogja kihozni őket. Ugyanakkor a minszki megállapodásban egyetlen szó nem esik a településről, és Kijev tagadja, hogy ott lennének bekerített csapatai. Zaharcsenko szerint azonban mintegy ötezer ukrán katona van bekerítve, akik nem jutnak ellátmányhoz, és úgy tűnik, Kijev egyszerűen elárulta őket.
A Donyecki Népi Köztársaság fegyveres erői felajánlották a várost védő ukrán katonáknak, hogy békés elvonulási utat kapnak, de ehhez le kell tenniük a fegyvert. A kitörési kísérleteket meg fogják hiúsítani.
Debalceve település a volt Ukrajna legnagyobb vasúti csomópontja, ami összeköti Ukrajna nagyvárosait Oroszország nyugati régióival. Egyes jelentések szerint több mint tízezer ukrán katona tartózkodik a településen, a milícia minden eddigi, a város elfoglalására tett kísérlete kudarcba fulladt. Ugyanakkor az ukrán csapatok nem jutnak ellátmányhoz, mert a milícia ellenőrzés alá vonta a településhez vezető főútvonalat, amit Kijev eddig az ott tartózkodók ellátására használt.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/14/kijev-elarulta-fronton-bekeritett-tobb-ezer-ukran-katonat

tizennégyhttp://militarymaps.info/
Legújabb térkép:https://pbs.twimg.com/media/B9zlOORIEAAEClG.jpg

Minden valószínűség szerint ütött az utolsó órája a Gyjebalcevoban tanyázó latorhordának. Mintegy egy órával ezelőtt a népköztársaságiak “Grad” vetőgépekkel-szinte közvetlen irányzással-mértek irtózatos tűzcsapást a városban lévő valcmanista “katlanparancsnokság” épületére.
A jelentés szerint nincs és nem is lesz szükség túlélők után kutatni a romok alatt. Hírek szerint kézrekerítési akció indult Szemenycsenko latorparancsnok kézrekerítésére!
Sztarobesevonál is folyik a latorbanda felszámolása. Az Ilovajszknál a nyáron “akciózó” milicisták szerint ami ma történik a gyebalcevoi katlanban, az akkor és ott barátkozásnak tűnik már.
Donyeck elképesztő latortüzérségi támadás alatt áll reggel óta. A város minden pontjára záporoznak a tüzérségi gránátok. Ugyanez a helyzet Makejevkában is.
vér

A fenti videon Valcman martalócai igazi rablóhordaként viselkednek. Fosztogatnak, és verik a civileket. A zsákmány: alkohol!
Mariupol környékén az “Azov” latorbanda ismét kitörést kísérelt meg Sirokinonál. Az akciót a népköztársaságiak ismét lefújták, bár két milicista harckocsi, és kilenc milicista elesett. El lehet akkor gondolni, gogy a latorbanda veszteségei mekkorák lehetnek, ha feladták ezt a kísérletet is.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/14/ehhez-kepest-ilovajszk-baratkozas-volt/



Donbasszban mindjárt béke lesz!

A kijevi udvar is készül a békés építőmunkára. Nyalókakirály fölfogadta személyes tanácsadójának Szaakasvili bukott grúz alomtestvért. (Mondják, a derék narancsvalagú nyakkendőfaló már be is rendelt egy csomó nyaktekerészeti mellfekvencet, amit izgis időkben csócsálhat. Lesz rá alkalma!)
vili
Nyalókakirály az udvartartás jelenlétében ma bejelentette: amennyiben mégsem lesz béke, egész birodalma területére érvényes statáriumot fog kihirdetni!
Alekszej Karjakin az LNR Népi Tanácsának elnöke bejelentette, hogy a tűzszünetet éjféltől életbe léptetik. A csapatok továbbra is pozícióikban maradnak, anehéz fegyverzet visszavonása pedig megkezdődik. Bár-tette hozzá-a gyjebalcevoi katlanból nem kéne, hiszen Kijev szerint az nem is létezik. Így akár maradhatnának is azok a fegyverek, de mi visszavonjuk őket.
hogy
A katlanban most már abszolút bizonytalan minden. Beállt a sötétség, és a népköztársaságiak tüzérsége fölöslegesen nem lövöldöz. Ami világít-az már nem mozdul. Az ugyanis már ég.
Információink szerint viszont a miliciák olyan szoros páncélosblokádot vonnak a katlanban a latrok köré, hogy még egy nyúl sem lenne képes kibújni észrevétlen.
Csjernuhinoban még mindig éri meglepetés a milicistákat. 79 latorhullát találtak egy udvarban, egy találatot kapott mobil krematórium mellett. Némi tudakolódást követően kiderítették, hogy több száz martalócot égethettek el azon a helyen.
Mariupol környékén az “Azov” latorzászlóalj ma már a fene tudja hány csapást volt kénytelen elszenvedni. Késő délutánra (Пищевик)Piscsevik falunál is utolérte őket a sors.
(Павлопольe)Pavlopoljenál még este is verte őket a milicia.
(Саханки)Szahankitól is véres fejjel, kivert fogakkal kellett elkotródniuk. Az utóbbi két napban jó sokat spóroltak az őket abrakoló Kolomojszkijnak. Benyának zsebben marad egy csomó zsoldra szánt összeg. Vagy kétszázötven martalóca végleg lekerült a zsoldlistáról.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/14/donbasszban-mindjart-beke-lesz/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése