kettő
Donyeck “fényei” éjjel kettőkor!
Ma 0-órakor rátört Donbasszra a béke és a nyugalom. Mind a DNR, mind az LNR-erői “tüzet szüntess” parancsot kaptak a frontokon, és elhallgattak tüzérségi fegyvereik.
Persze nekik könnyű volt, hiszen általában a front közelében tartózkodnak a főnökök, és elég csak egy intés. Nem ilyen egyszerű Nyalókakirály martalóchordáinak helyzete, mert hát ugye a távolság…! Kijev azért mégiscsak messzebb van a fronthoz mint Donyeck vagy Luhanszk.
Csakis a nagy távolságnak tudható be, hogy a Kijevben kiadott “tüzet szüntess” parancs még éjfél után két órával nem jutott el a pribékbandához. Ugyanis éjjel két órakor (ottani idő szerint) Donbassz olyan stratégiai katonai célpontjai, mint Donyeck, Gorlovka Jelenovka, Makejevka, Telmanovo, Volja, Grekovo és Jenakijevo még javában Nyalókakirály latortüzérségének intenzív munkálkodását nyögte. (Igaz persze az is, hogy Kijevben másabb az időszámítás. Ott egy óra mínuszban vannak a donbasszi időszámításhoz képest)
A donyecki repülőtér is az eddig megszokott ostromot élte át jóval éjfél-azaz a bejelentett tűzszünet “kezdete óta.
Moszkvai idő szerint hajnali négyre ért a hang a latorütegekhez. Azóta azok is csendben vannak.

A gyjebalcevoi katlanban csak a tüzérségek nem dolgoznak, (a pribékeknek elfogyott a munició, a milicisták meg tartják a csendrendeletet.) minden más hangszer viszont szól. Egész éjszaka erőlködtek a martalócok a kitöréssel, de végülis maradtak a helyükön. Kissé megritkulva. Éjjel kettőkor kezdődött a mulatság. Hajnali négyre be is fejeződött.
Gyjebalcevoban azért egész éjjel dúltak az utcai harcok. A katlan továbbra is zártkörű rendezvény helyszíne! Belépés csak milicistáknak.
A déli végeken Mariupol környékén is helyreállt az “eredeti állapot éjfélre. A városból kikóborló “Azov” latrok minden addig megszerzett Mariupolon kívüli pozícióikat kénytelenek voltak feladni, és a városba visszasántikálva hozzáfogni a veszteségleltár elkészítéséhez. Szép hosszú listát kell írniuk.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/15/donbasszra-lecsapott-a-beke/



Izzik Donbasszban a lőporos hordó kanóca


Bár már javában tombol a béke Donbasszban, azért a lőporos hordó kanóca már be van izzítva. Látszólag csend van, ám hallhatóan nem is olyan nagy a csend.
Logvinovot az éjszaka-kettő óra tájban-“”Grad”-rakétavetőkkel lőtte Nyalókakirály zsoldoshordája.
Popasznajánál és Csjernuhinonál reggel hat órától szórványosan működik mindkét oldal tüzérsége, míg Szanzsarovkánál és Toskovkánál géppuskázzák egymást a felek.
Eduard Baszurin tájékoztatása szerint a gyjebalcevoi katlanban rekedt pribékek hajnalban (közelebbről meg nem nevezett helyen, de Gyjebalcevo közelében) elkezdtek lövöldözni, aminek az “eredménye” négy civil halott. A pribékmurinak a milicisták vetettek véhet. A móka eredménye kilenc fűbe haraptatott latoregyed.
Hajnali négy órakor a donyecki repülőteret lőtte a valcmanista latortüzérség. Az akciójuk mintegy fél órán keresztül tartott.
uflag
Valcman Nyalókakirály Rozmaznyinu generálist kiküldte Gyjebalcevo irányába, hogy az EBESZ MEGBÍZOTTAK kíséretében nyittassa meg a katlant a népköztársaságiakkal, hogy még életben lévő pribékjei abból kikászálódhassanak. Ez egy érdekes mutatvány lesz!
tizennégy
Eközben ma reggel a “Fehér Konvoj XIV:” felsorakozott az orosz-donbasszi határon Izvarino közelében.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/15/izzik-donbasszban-a-loporos-hordo-kanoca/




Komoly harcok a gyebalcevoi katlanban


A Gyjebalcevohoz közeli Logvinovonál béke és barátság ide vagy oda-nagyon kemény csata dúl. Valcman martalócai minden követ megmozgatnak délelőtt tizenegy óta, hogy egy valamit elfoglaljanak.
Az a valami pedig nem más, mint amerikai, angol és lengyel bérgyilkosgyülekezet lehet. Tegnap óta angol és lengyel nyelvű, kétségbeesett segélyhívásokat lokalizált a milicia a környéken, de nem igazán tudták bemérni az adások helyét. Már a mögöttünk maradó hét első felében felröppent a hír, miszerint a gyebalcevoi katlanban valami olyan titok lappang, amit nagyon nem azeretne a kijevi junta, ha napvilágra kerülne. Egyre erősebb a valószínűsége annak, hogy reguláris NATO-csapatok tanyáznak a katlanban, csak hát csapdába estek. (Pon Paul egykori amerikai elnökjelölt egyébiránt egy tegnapi washingtoni konferencián kevés híján be is ismerte.)
Meglehet ma estére kiderül a martalócok küszködésének az oka!
13-án délután ajándékot kapott a munkácsi 128. Dandár. Kijevből. El nem hiszik olvasóink hogy mit?
FOSZFORESZKÁLÓ SÁRGA SZALAGOKAT!
Azzal a paranccsal, hogy OKVETLENÜL VISELNIÜK KELL! Föl is ragasztgatták a szerencsétlenek magukra-előírás szerint.

flu
Tegnap este volt a főpróbája a látványnak. Kilométerekről a SÖTÉTBEN IS KIVÁLÓAN LÁTHATÓAK VOLTAK! Mint a szentjánosbogarak!-úgy világítottak. A milicia mesterlövészei nem hittek a szemeiknek!
flu
RÁDIÓN KÖZÖLTÉK A MUNKÁCSIAKKAL, hogy egészen kiváló célpontok a sötétben. JOBB LENNE, HA MEGSZABADULNÁNAK A VILÁGÍTÓ DÍSZEIKTŐL!
Válaszüzenetükben megköszönték a figyelmeztetést, leszedték magukról a csilli-villit-miután 46-an megadták magukat. A túloldalon maradottak is megszabadultak a rávezető díszeiktől.
Ma dél tájban tudatosult bennük a gyanú, hogy szándékosan akarta őket Kijev levadásztatni!


https://balrad.wordpress.com/2015/02/15/komoly-harcok-a-gyebalcevoi-katlanban/