2015. február 20., péntek

Donbassz ma reggelre

szemle
Donbassz mára virradó éjszakája az utóbbi napokban megszokottan “csendes” volt. Novogrigorovkából-a gyjebalcevoi katlan területén-ma reggelre teljes latormentességet jelentett a milicia.
Amelyre meglehetősen fájdalmas feladat vár. A mára virradó éjszaka komoly (és komor) dontést hozott a két Népköztársaság fegyveres erőinek vezérkara. A Gyjebalcevoban-házakban-bujkáló valcmanista martalócokkal kapcsolatban. Akik megannyi felszólítás ellenére sem hajlandőak előbújni, és megadni magukat. Az a döntés született, hogy ezeket a bérgyilkosokat meg kell semmisíteni! Ott ahol vannak.

Ellátmány érkezett a felszabadított Gyjebalcevoba
A mai nap folyamán egyébként folytatódik a katlan területén a hullabegyűjtés, és a láátható lőszerek-robbanóanyagok összegyűjtése. Ebből a munkából Valcman fogoly latorjainak is kell venni a részüket.

Sebesült fiatal valcmanista a kórházban. Elmeséli, hogy családja kiirtásával fenyegették, ha nem hajlandó harcolni!
Eduard Baszurin bejelentette: KIJEV HATÁROZOTT KÉRÉSÉRE ezen túl nem teszik közzé a fűbe harapott latrok számát, csak a meghalt civilekét. Ez a szám Donyeckben mára virradóan hárommal nőtt! A várost ugyanis egész éjjel-még ha szórványosan is-de lőtte a valcmanista latortüzérség.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/20/donbassz-ma-reggelre-3/
tanácsháza
Gyjebalcevo ma reggel. Biztos ami biztos!-a város tanácsházára (polgármesteri hivatal) is kitűzik a népi erők Újoroszország zászlaját.
Valcmanék az ENSZ-ben valamiféle jogi csűrcsavaron törik az agyukat legújabban. Rettenetesen szeretnének ugyanis az ő szájuk-íze szerinti békefenttartó erőket tudni Donbasszba. Természetesen Oroszország részvétele nélkül, viszont agresszornak kikiáltva-hivatalosan is-Oroszországot.
Gorlovkát ma nehéztüzérséggel lőtte Nyalókakirály bűnbandája. A délelőtti terrorba három helyi lakos halt bele.
Donyeck városát szintén bombázta a latortüzérség.
Donbasszban “amúgy” viszonylagos” nyugalomban telt eddig a mai nap. Donyeck repülőterét kilenc alkalommal sorozta meg Valcman latortüzérsége, de hát ez csak arra jó, hogy zajongjanak egy kicsit.
A gyjebalcevoi katlanban a kiskatlanok környékén vannak csetepaték. Leginkább (Ильинка)Ilinyka és (Фащевка)Fascsovka környékén. A népköztársaságiak már ráérnek, nem igen kovkáztatnak. A rejtőzködő martalócok előbb-utóbb úgyis előbújnak!
Gyjebalcevoban megkezdődött a népi erők berendezkedése. Akik nem ezzel foglalatoskodnak, azok a fogoly valcmanistákat felügyelik, akik a latorhullákat szedegetik összefelé.
Csináltak a népköztársaságiak egy gyors rovancsot is. Száma vették a kijevi megszállóktól elbirtokolt, de jó állapotú-akár azonnal hadrafogható technikát. Kissé elkeseredetten vették tudomásul, hogy szinte minden egyes milicistára jut majdnem egy motor által hajtott valami. Ez pedig több mint kéne!

68 db. különböző tipusú tank, 13 “Grad” vetőgép, 84 db. ilyen-olyan tábori löveg, 16 db. légvédelmi ágyú, 63 db. páncélozott csapatszállító jármű, 88 db. aknavető, 147 db. teherautó. A kissebb kaliberű lőfegyvereket, Kalasnyikovokat már nem is számolták. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a listán fölsoroltakat messze meghaladja a leolvasztott, valóban csak kohászati alapanyagnak jó mindenféle jószágok száma.

A népfelkelők érdekes “ereklyékre” bukkannak a gyjebalcevoi katlan hiénakotorékainak átvizsgálásakor. És hát az ereklyegyűjtögetők! Az egykoron büszkén és délcegen oroszvadász-szafarira Donbasszba indultak. A kaland vége!
volonter
Viszont ma van a Majdan évfordulója. Donyeckből a jeles alkalomból a népfelkelők üzentek Nyalókakirálynak és udvartartásának.
ellens
Az alábbi, 1946 februárjában készült fotóval üzentek. A helyszín Kijev, a Kalinyin tér. Az egy évvel ezelőtti történések helyszíne. A rövid szöveges üzenet pedig: “Jövünk!-készüljetek!”
majdan
Csoda-e hogy Valcmanék agyalnak!

https://balrad.wordpress.com/2015/02/20/donbassz-ma-delelott-5/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése