2015. február 20., péntek

Két európai államfő is orosz propagandistának lesz nyilvánítva

Francois Hollande francia államfő pénteken Angela Merkellel tartott közös sajtótájékoztatót, ahol kijelentette, nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy orosz haditechnika érkezett volna Ukrajna területére. "Nem tudjuk megerősíteni, hogy orosz tankok Ukrajna területére léptek volna" - mondta a francia államfő.
Hídfő.net.ru | Hollande és Merkel
A mai nap folyamán Andrij Liszenko, az ukrán hadsereg szóvivője azt állította, hogy 20 orosz tankot láttak Ukrajna területén. Az Európai Unió két legmeghatározóbb országának államfői azonban nem látják jelét annak, hogy ez az orosz beavatkozás tényleg létezne. Korábban az Egyesült Államok már vádolta ezzel Oroszországot, de amerikai farmereknek igen hamar feltűnt, hogy a nyilvánosságra hozott műholdas fotókon aratógépeket lehet látni, nem orosz haditechnikát. Hollande szerint a mai napig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy Oroszország haditechnikát vagy katonákat küldött volna Ukrajnába. A francia államfő hozzátette, hogy természetesen bármelyik fél szegi meg a tűzszünetet és ezzel a minszki megállapodást, annak szembe kell néznie a szankciókkal.
A liberális sajtó eddig mindenkit következetesen orosz propagandistának nyilvánított, aki - bizonyítékok híján - tagadta, hogy Oroszország megszállta volna Ukrajnát. Ugyan Angela Merkel és Francois Hollande még nem lett orosz propagandistának nyilvánítva, Washington Magyarországon bejegyzett érdekképviseleti szervei már jelezték, hogy a német vezető számukra nem egészen megfelelő irányvonalat képvisel. A Demokratikus Koalíció szerint Merkel "nem érti Európát".

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/20/ket-europai-allamfo-orosz-propagandistanak-lesz-nyilvanitva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése