2015. február 20., péntek

A hír24 ukrán ezredesként nyilatkoztatott egy köztörvényes bűnözőt

A hír24 helyszíni tudósítója Kijevben nyilatkoztatott egy embert, akire az ukrán hadsereg ezredeseként hivatkoztak - mint később kiderült, a megkérdezett személy se nem ezredes, se nem ukrán, ellenben egy igazi szélhámos, akit kétes pályafutása miatt sokan elsőre felismertek.
A hír24 által megkérdezett személy valós neve Dankánics Elemér. Kijevi forrásunk szerint egy Beregszász melletti faluban született, szülei magyarok. Dankánics 10 évig kerülte Beregszász környékét, rendőrségi körözés alatt állt súlyos testi sértés miatt. Ebben az időszakban került Kijevbe, ahol élettársi kapcsolata volt egy orosz nővel - Dankánics az ő pénzét és kapcsolatait felhasználva kapaszkodott fel építőipari vállalkozóként; szülőfalujából is sokan dolgoztak nála, legtöbbjük máig nem lett kifizetve.
Dankánics iszonyatos mennyiségű tartozást halmozott fel még a korábbi rendszerben, így személyes anyagi érdekei által vezérelve támogatja az új kijevi kormányt, azt remélvén, hogy tartozásait a háború után nem kell visszafizetni. Az állítólagos ukrán ezredes igazi köztörvényes bűnöző, forrásunk szerint egy hónappal ezelőtt még tizedes rendfokozatban. Ukránul nem tud, csak oroszul, de tartozásai miatt igen nagy hévvel támogatja az ukrán nép dicsőségének helyreállítását.
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/20/hir24-ukran-ezredeskent-nyilatkoztatott-egy-koztorvenyes-bunozot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése