Az ismert iszlám-szakértő és politológus, Hamed Abdel-Samad élesen bírálta Angela Merkel német kancellárasszony kijelentését. Merkel pár nappal ezelőtt egy beszédében úgy vélekedett, hogy az iszlám Németországhoz tartozik.
Abdel-Samad, aki maga is mohamedán, Merkelnek írt nyílt levelében a Facebookon ezt írta: „Nem feladata egy politikusnak, hogy egy vallást rehabilitáljon vagy értékeljen. A politikusok az emberekért vannak és nem ezen emberek ideológiájáért. Mielőtt Ön ezt az állítást világgá kürtöli, kötelessége, hogy ezen ország polgárainak megmagyarázza, hogy mi az iszlám!”
Ezt követően a politológus feltette azt a kérdést, hogy vajon a világ felosztása hívőkre és nem hívőkre szintén Németországhoz tartozik-e, és mi van a szent háborúval, és a többnejűséggel? „Mi van az aposztatákra kiszabott halálbüntetéssel? Mi van a tolvajok, a házasságtörők és az alkoholt fogyasztók testi büntetésével? Mi van a nők jogaival, ami az iszlámban nincsen?”
Majd arról írt Abdel-Samad, hogy Merkel vagy nem tudja, hogy mindezek az iszlámhoz tartoznak, akkor pedig nem kvalifikált véleményt mondani. Vagy a másik lehetőség, hogy Merkel tudja ezt, és csak becsapja Németország polgárait, hogy továbbra is páncélos tankokat küldhessen Szaúd-Arábiába és ne bosszantsa fel a török kereskedelmi partnereket.”
„Én is ennek az országnak vagyok a polgára, és azt mondom Önnek: Ön téved. És nem tesz szívességet a mohamedánoknak azzal, hogy olyasmit állít, ami nem felel meg a valóságnak, és amit a németek többsége másképp lát, egyébként sok német mohamedán és volt-mohamedán is, akinek menekülnie kellett az iszlám elől egykori szülőföldjéről.”


forrás: www.kath.net
http://katolikus-honlap.hu/1501/parizs.htm