2015. január 17., szombat

Donbassz hírei

Anatolij Liszenko tegnap este azzal kívánt nyugodalmas jóccakát Nyalókakirálynak és udvartartásának, hogy Donbasszba betört egy orosz tankoszlop. Három kilométer hosszan kígyózik Gorlovka táján a mintegy 120 tankból álló iszonyat. Kétség nem férhet hozzá-riogatta tovább az egybegyűlteket Liszenko, hogy “a zoroszok” rontottak rá ismét Maradék-Ukrajnára! Mármint az orosz hadsereg személyesen.
lisze
(Ha ez így lenne, akkor lehet hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter-akinek érvényes “meghívója” van a kijevi főügyészségtől-úgy döntött, hogy hétfőn eleget tesz az “invitációnak”! És hozza magával a személyes poggyászt is!)
jön
Szóval Liszenko megint a frászt hozta Valcmanékra. A héten már másodszor. Mert ugye már a donyecki reptéren orosz (“Чебурашка”) “Cseburaska” szörnyeket is vízionált.
cseb cseb1
Márpedig ez a “Cseburaska” rettenetes egy jószág! Persze nem volt ilyen a reptérnek a közelében sem-meg úgy általában sem volt ilyesmi Donbasszban-de a hű alattvalókat kellően lehetett vele rettegtetni!
“A zoroszhadsereg” nyomait sem látni egyébiránt Donbasszban-ahol amúgy Nyalókakirály latorhadserege már csak védekezésre összpontosít, és a civil lakosság pusztítására. A latortüzérség intenzív működésének katonai jelentősége a nullával egyenlő, viszont vad dühvel lövik a városokat és a falvakat.
rom
Donyecket legújabban nyugati-délnyugati irányból ostromolja a bűnbanda tüzérsége. (Марьевкa)Marjevkából, (Новомихайловкa)Novomihajlovkából és (Красногоровкa)Krasznogorovkából lövik a város “Petrovszkij” és “Kirov” kerületeit. Északnyugat felől (Пески)Peszkiből, (Водяново)Vodjanovoból, (Опытноe)OPitnojéból és (Авдеевк)Avgyejevkából pedig “Kujbisev” és “Kalinyin” kerületeket lövik.
kara
Nem maradnak ki a bérgyilkosok “áldásaiból” Donyeck elővárosai-(Ясиноватя)Jaszinovataja és (Макеевкa)Makejevka-sem. Ma reggelre csak Donbassz ezen részén mintegy harminc ártatlan civil halt bele a tüzérségi terrorba. Megjegyzésre méltó, hogy Peszki-felől érezhetően csökkent a latortüzérség működése. Már csak a település Donyeckkel ellentétes oldalán lévő latorütegek tudnak működni, hiszen a Donyeck-felőli oldal martalócállásait a népköztársaságiak felszámolták, és a miliciák rohamcsapatai egyre közelebb vannak-tartósan-Peszkihez.
A donyecki repülőtér kifutóját lövi tegnap este óta a valcmanista bűnbanda. A reptéren a milicia állítása szerint egyetlen élő kijevi martalóc sincs! Az éjjel a sebesülteket összeszedték, és kivitték őket.
(Марьинкa)Marinykánál ma reggelig heves harcok dúltak. Elég rosszul áll a latorhorda szénája Marinykánál. Tüzérségi eszközeik túlnyomó része megsemmisült, utánpótlásuk nincs. Donyecket innen már nem tudják lőni.
(Александровкa)Alekszandrovkánál a városkától nyugati irányban lévő valcmanista fészkeket a népköztársaságiak hajnalra megsemmisítették.
ösv
Donbasszi “Ho Si Minh-ösvény”
Gorlovkától északi-északnyugati irányban aprócskább “tankcsata” volt mára virradóan. Ebben csak latortankok vettek részt! A milicistáknak CSAK RPG-ik voltak. Az eredmény nem is lehetett kérdéses. Három latortank pusztulása láttán a többi nem kísérletezett tovább a Gorlovka-felé araszolással. Ebben a csatában két milicista elesett. Gorlovkától Északkeletre viszont ma hajnalban heves harcok kezdődtek (Доломитное)Dolomitnoje-térségében. A népfelkelők tüzérségi előkészítés után megtámadták a latorhorda állásait. (Травневое)Travernojét viszont tegnap késő estére teljesen megtisztították a martalócoktól. Temetésükről később intézkednek! Valcman halottainak tekintik őket.
A gyjebalcsevoi katlan fölszámolása-ha szabad ezt a kifejezést használni-megkezdődött. Ma már (Новоорловка)Novoorlovka és (Шевченко)Sevcsenko települések felszabadítása a cél. Nyikisino pribékjeinek helyzete mára már kilátástalanra zsugorodott. Némi haladékot talán az jelenthet számukra, ha a népköztársaságiak “hétvégi üzemmódra” váltanak. Ennek pillanatnyilag semmi jele.
(Первомайск)Pervomajszk határában kora hajnalban aktivizálta magát a népfelkelők tüzérsége. Ez viszont nagyon meglepte, mi több igencsak rosszul érintette a (Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka-környéki valcmanista pribékeket.
(Орехово-Донецкий)Orehovo-Donyeckij és (Крымск)Krimszk térségében a népfelkelők elbirtokolták Nyalókakirály Donbasszba küldött új technikai felszerelésének igencsak tekintélyes hányadát.
(Счастье)Szcsasztyjéból a milicia tüzérsége rendkívül pusztító csapást mért egy latorelhelyezési körletre és technikai bázisra ma hajnalban. A valcmanisták vesztesége óriási.
A 31-es blokkposzt-környékén az éjjel kirobbant harcban viszont a jelentés szerint elesett legkevesebb tíz népfelkelő.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/17/donbassz-hirei-6/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése