Oroszország nem zárja ki annak lehetőségét, hogy eltörli az élelmiszeripari szankciókat Görögországra vonatkozóan, ha Görögország kilép az Európai Unióból. Ezt Nyikolaj Fjodorov orosz mezőgazdasági miniszter jelentette be.
Hídfő.net.ru | Nyikolaj Fjodorov
"Ez akkor következhet be, ha Görögország kilép az Európai Unióból. Ebben az esetben újjáépítjük a kapcsolatokat a független Görögországgal, amire alapvetően továbbra is partnerországként tekintünk."
Görögországban január 25-én tartanak országgyűlési választásokat, aminek kapcsán a nyugati sajtó is annak lehetőségéről beszél, hogy a választást követően kiléphetnek az EU-ból.
Hazánk számára szintén nyitott ez a lehetőség. Az Európai Unióból kilépés nem elszigetelődést jelent, hanem, hogy a kilépő tagállam független országként dönthet arról, milyen kapcsolatokat épít ki más országokkal. Az Európai Unió tagjaként mindezt nem tehetjük meg a nyugati nyomásgyakorlás kockáztatása nélkül. Magyarország függetlenségét szép lassan felszámolta az Európai Unió, mostanra már független külpolitikánk sincs, Brüsszel és Washington keményen megtorolja a kormány minden ezirányú próbálkozását. Ha Görögország kilép az Európai Unióból és újjáépíti kapcsolatait Oroszországgal, hazánknak követnie kell ezt a példát.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/17/fjodorov-gorogorszag-az-eu-bol-kilepessel-kivonhatja-magat-az-orosz-szankciok-alol