Régi – új (ám ismerős) helységnévvel bővült a ma délutáni donbasszi harci összefoglaló.
Szlavjanszk! Délután egy óra körüli időben szinte ugyanabban a pillanatban rohanták le a népköztársaságiak rohamcsapatai Nyalókakirály városi pribékjeit “Artyjom”, “Celino” és “Szeverna” kerületeiben. Jó erős fél órán keresztül kaszálták a kétségbeesett zsoldoshordát, aztán mire Valcman helikopterei megérkeztek, már le is csendesedett minden. A milicisták eltűntek, nem kis örömöt okozva Nyalókakirály pénztárnokának. Ez alatt a fél óra alatt komoly zsoldmegtakarítást csinált őfelségének a milicia. Legalább hatvan latoregyedet ki lehet róla pipálni.
Az avgyejevkai kotorékaikból Donyecket és a repülőteret ágyúzgató – lődözgető valcmanista latortüzérek is eléggé idegesek. Nem csak előre, hanem mostmár a hátuk mögé is kell figyelniük, hiszen a városban – úgy tűnik – tartósan berendezkedtek a milicisták. Hol itt – hol ott csapnak le a zsoldosokra, és a munka végeztével eltűnnek. Ma tucatnyi latorral leheltették ki a lelküket.
Vélhetőleg az ugyanehhez a “körhöz” tartozók ütöttek rajta a mai donyecki gyásznap csendjét semmibe vevő latortüzérség egyik ütegén. Egy tábori tüzérüteg teljesen védtelen és kiszolgáltatott egy rajtaütéssel szemben. Megtapasztalták ezt Valcman zsoldosai is – csak hát közülük a tapasztalatot már szinte senki sem fogja tudni hasznosítani. A beszámoló a tüzérüteg felszámolásáról szól, és nem számszerűsít. Ám ha a felszámolás sikeres volt, akkor ott minimum ötven egyed kellett hogy tapasztaljon.
Nagy a panasz Harkovban!
sütő
Minden kórház és markotányoshely dugig van. A tegnapi jaszinovatajai kaland részvevőit próbálják Harkovban összedrótozni. Szabnak – varrnak – fűrészelnek a sebészek szakadatlan. Az esetek nagy hányadában reménytelenül.
Ráadásul vita robbant ki a maláj utasszállító repülőgép roncsai kürül kutakodókkal is. Mert azok is fölleltek három valamit, amikről azt állítják, hogy egykoron utasok voltak a lelőtt gépen. És hát mint bizonyítékokat, szerették volna a Hollandiába szállítás előtt kicsit lehűteni. De a város halottasházai is tele vannak “jaszinovataiakkal”! Meg az újonnan érkezőknek is hely kellene – de az nincs!
-Úgyhogy a három “leletet” tovább is vitték!


http://balrad.wordpress.com/2014/11/07/szlavjansz-ujra-napirenden-megteltek-harkov-hutohazai/