Az Egyesült Államok nagy médiafelhajtással tette közhírré; tesztelték az Aegis védelmi rendszert, és az működik.
Aegis rendszer - működik.
Ideje volt már valami hasonló bejelentést tenni azok után, hogy egyik technikai csapás a másik után érte az Egyesült Államok hadseregét.
A teljes amerikai irányítás alatt álló grúz hadsereg, amely technikai felszereltségét tekintve igen jónak számított, 4 nap alatt olyan vereséget szenvedett a hasonló nagyságú, de állítólag sokkal elmaradottabb orosz csapatoktól, hogy a nyugati szakértők máig nem értik, mi történt 2008-ban Grúziában.
A jelenleg folyó háborúban a technikailag hátrányban lévő szír hadsereg lassan de biztosan megveri a korlátlan amerikai és szaúdi pénzekkel támogatott kannibál hordát. Érthetetlen módon szintúgy, mert mindent megkapnak a terroristák, amire csak szükségük lehet. Maguk a szír tisztek panaszkodtak, hogy milyen nagy technikai előnyben vannak velük szemben a vallási fanatikus (valójában megtévesztett) csoportok.
Ezek mind csak kis morzsák annak összességéből, amelyben az amerikai technika csődöt mondott, vagy alul maradt más hatalmak haditechnikájával szemben. Alapvetően természetes, hogy nagysága és technikai szintje miatt kis országokkal, elmaradott hadseregekkel sikeresen, vagy átmeneti sikerekkel veszik fel a versenyt. Ugyanakkor az is tény, hogy az amerikai hadsereg egyetlen háborúját sem tudta megnyerni a II. világháború óta.
Az elmúlt pár hónapban azonban feltűnően sok pofon érte az Egyesült Államokat, annak romló technikai szintje miatt. Maga az Aegis rendszer alkalmatlansága volt éppen az egyik legnagyobb pofon, mikor a Hibini névre hallgató elektronikai zavaró berendezéssel egy orosz vadászgép nem csak a hajó Aegis rendszerét, de az egész hajót működésképtelenné tette. Ennyi nagy jelentőségű pofon után valamit fel kellett már mutatni, mert a világ egyre jobban elkezdte leírni az USA haderőt. Ezek után képesek voltak előjönni egy propagandafogással: bejelentik, hogy az Aegis rendszer működik.
Most itt a dicsőség, az Aegis működik. Legalábbis saját rakétáik és repülőik ellen igen. Az, hogy egy orosz (zavaróberendezéssel felszerelt) repülővel is így lenne-e, vagy egy utolsó generációs manőverező és csalikat kibocsájtó ballisztikus rakétával szemben is hasonlóan sikeres lenne-e, azt nem tudni. De ha a jövő eldönti, akkor igen nehéz időszak elé kell nézni.


http://www.hidfo.net/2014/11/07/dicsoseges-bejelentes-az-aegis-mukodik