Odessza oktatási hivatala elbocsájtotta Jevgenyija Pavlovna Balakijevna középiskolai történelemtanárnőt.

Főbenjáró bűne az volt a tanárnőnek, hogy egyik óráján elmesélte: Donbassz egyik településén a nemzeti gárdisták lelőttek egy asszonyt és két kiskorú gyermekét, mert a nő férje – a gyerekek apja – a DNR katonája. A történetet a diákok valamelyike rögzitette telefonjával, és feltöltötte az internetre. A HIVATAL innen vett tudomást a tanárnő TÖRVÉNYSÉRTŐ ÉS ETIKÁTLAN szakmai ténykedéséről, és azonnal kirúgták.
A “Cserkasszi” zászlóalj népköztársaságiak oldalára történő tegnapi átállása után ma ugyanabban a térségben – Volnavaha – egy másik ATO – zászlóalj is hasonló cselekedetre szánta magát.

Ma délelőtt a “Zsitomir” zászlóalj verekedte át magát – szó szerint – a Ljasko birtokában lévő “Ajdaron”, pontosabban annak maradványain. Tovább gyérítve Ljasko bűnbandáját. A “Zsitomir” távozásakor lekaszabolt vagy harminc banditát, és bejelentkezett a miliciához. Ráadásul nem érkeztek üres kézzel. A technikán kívül egy hírhedett pribéket is hoztak magukkal.
Az 1994 – ben Ruandában vérengző Jurij Szinyezsuk nevű elszánt neonáci fenevadat gúzsba kötözve dobták a népköztársaságiak elé. A “derék vitézt” az afrikai rémtettei miatt az Interpol háborús bűnök elkövetése miatt körözte eddig.
Ma délelőtt Donyeckben a DNR sajtóügynöksége közölte: egy elfogott lator arról számolt be, hogy a Függetlenség Napja kijevi parádéra Szlavjanszkból az udvarba vezényelt díszelgő újfasiszta zászlóalj az utolsó egyedig kipusztult a reptéri harcokban.



http://balrad.wordpress.com/2014/10/07/ukrajnai-szines/