2014. október 7., kedd

Az EBESZ nemzetközi megfigyelőcsoportja állandó kitelepülési pontokat hozott létre a “tűzszünet” ellenőrzésére Donbasszban.

Így aztán sátrat vertek Krasznoarmejszkben, Sztahanovban, Krasznyij Lucsban és Oljenovkában.
Ettől persze a szembenálló felek nem különösebben hatódtak meg. A frontok merevek és viszonylag csendesek, ám a felek ahol csak tehetik – gyorsan egymás torkának ugranak. Többnyire tüzérséggel intézik vitás ügyeiket – a lakosság meg szenvedi.
Nyalókakirály latorhadát ebben a már – már idilli állapotban meglehetősen nagy veszteség érte tegnap. A megszálló kijevi horda egy egész zászlóalja állt át a népköztársaságiak oldalára. Nyikisinnél a miliciák és az “Ajdar” latorkülönítmény között kitört csetepatéban váratlan lehetőségre lelt a “Cserkasszi” zászlóalj, amely a kijevi helytartóság erői közé tartozott, de komoly nézeteltérésbe keveredett az “Ajdarral”! A “Cserkasszi” kihasználva az “Ajdar” egyéb irányú elfoglaltságát, egyszerűen lerohanta a pribékhordát.
A népköztársaságiak – a “Cserkasszi” szerencséjére – pillanatok alatt fölfogták a dolog jelentőségét, és minden erejüket és figyelmüket az “Ajdarra” fordították.
Jelentések szerint százötvennél több bitangot a “Cserkasszi” önmagában kiiktatott, és sikeresen átjutott a bérgyilkoshordán keresztül a népköztársaságiakhoz. Huszonnégy “cserkasszista” vált áldozatává az akciónak, viszont közel háromszázötvenen csatlakoztak a népi erőkhöz.
Késő este a milícia áthelyezte a fő csapásirányt Avgyejevka felé. Az éjszaka folyamán a DNR erőinek kissebb csoportjai behatoltak a városba, és az ott felhalmozott valcmanista technikában komoly pusztítást végeztek. A jelek szerint rászánták magukat a népköztársaságiak ennek a stratégiai fontosságú településnek a megtisztítására a bérgyilkosoktól, hiszen vélhetőleg ez a város a kulcsa a donyecki repülőtérnek.
Szvetlodarszk irányából a valcmanista latortüzérség Gorlovkát kezdte lőni este. Válaszul a milicia sorozatvetőkkel teljesen szétzúzta ezt a tűzfészket. Komoly veszteséget könyvelhetett el ebben a csapásban a latorhorda. Nyolc darab önjáró löveg, hat darab tarack, és a hozzájuk tartozó latorállomány pusztult el a csapásban.
Gyjebalcsevo térségében a kazánban kuporgó latrok kezdenek rájönni, hogy komoly gondok elé néznek. Este rövid megszakítással két tüzérségi előrejelzést is kaptak. Rádióforgalmazásaikból egyértelműen kiderült, hogy rettegnek, hiszen ez a két aprócska figyelmesség közel ötven bérgyilkost tett hidegre – és nincs hová bújniok.
A mára virradó éjszaka Nyalókakirály latortüzérsége Uglegorszk lakott területeit lőtte.
Sztarognatovka mellett a pribékhorda kapott egy aknaesőt a nyakába – pontosan éjfélre időzítve.
Kemerovo térségében a népi erők a Liszicsanszk felé vezető úton újabb pozíciókat foglaltak.
Popasznajanál a latrok éjjel kettőkor kiséreltek meg támadást a milícia két posztja ellen, de rajtavesztettek.
Scstyasztyje mellet éjjel fél háromkor a népköztársaságiak aknavetőkkel és nehéztüzérséggel ébresztették a latrokat. Hogy mennyi alszik tovább? – nem tudni.
Csjernuhinonál tegnap este hétkor pusztított el két latorposztot a milicia. Itt nyolc bérgyilkos hulláját számolták össze.
Popasznaja és Pervomajszk térségében kissebb csetepaté volt tíz óra tájban, kézifegyverekkel.
Az este jelentették a népköztársaságiak felé helyiek, hogy Odesszából Nyikolajev irányába “Jácint – B” önjáró valcmanista lövegeket szállító konvoj indult. Hét lövegről szól a jelentés.
Egyszóval: van mit feljegyezniük az EESZ megfigyelőinek. Nem mintha bárkit is érdekelne a felek közül a megállapításaik!


http://balrad.wordpress.com/2014/10/07/jegyzetelhet-az-ebesz-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése