A valcmanista latortüzérség rakéta sorozatvetőkkel lőtte késő délután a donyecki repülőteret. Donyeck Kijbisev és Putyilov kerületének lakótelepeit több gránátbecsapódás súlytotta kora este. A városi tanács jelentése szerint három civil meghalt.
Gorlovka, Majorszk és Bahi térségében kora este rövid ideig tartó tüzérségi párbajok zajlottak.
Scsasztyje határában a népköztársaságiak hidat foglaltak.
Krasznoarmejszk mellett a népfelkelők megtámadták a valcmanisták konvoját. Tizenhét lator fűbe harapott. Ugyanakkor elesett a rajtaütő csoport parancsnoka Szergej Racsov.
A déli frontszakaszon Novoazovszk térségében a népköztársaságiak már a tenger felőli oldalt is biztosították, ezáltal a közlekedés Mariupol irányába zavartalan lett.
09.10.2014. | Все сводки от ополчения за текущие сутки. Обновлено 5 минут назад... (Теперь и с мобильного)
El is indult a kikötőváros felé a népköztársaságiak igen komoly erőt jelentő harckocsikonvoja.
09.10.2014. | Все сводки от ополчения за текущие сутки. Обновлено 5 минут назад... (Теперь и с мобильного)
http://balrad.wordpress.com/2014/10/10/viszonylagos-csend-donbasszban/




Nyalókakirály udvartartását igencsak rosszul érhették azok a washingtoni és brüsszeli hírecskék, miszerint az EU – NATO latorszövetség elállni látszik – legalábbis egyelőre – a donbasszi hódítás finanszírozásától. Persze ez a fajta “verébcsiripelés” még nem teremtett nyugalmat Donbasszban, ahol azért a mérkőző felek boldogan ütik – vágják egymást. (Bár ami a boldogságot illeti, az csak a népköztársaságiakra érvényes megállapítás. A valcmanisták számára eléggé elkeserítően indult a mai nap Donbasszban.)
Reggel Szcstyasztyjétól hat kilométerre Sztarij Ajdar falunál a milicisták egy híd “kifelejtésével” megkerülték Nyalókakirály tegnap este igen aktív latortüzérsét. Harckocsikkal egyszerűen átvágtak a Szeverodonyeck medrén, és rettenetes pusztítást vittek végbe a megdöbbent latrok között. Tucatnyi “GRAD” és ugyanannyi tarack került a havárialistára kilenc órára. Futott a sok pribék, ki merre látott. (Már amelyiknek megadatott a futás lehetősége! A beszámolók szerint mintegy nyolvan ma már nem kér ebédet!)

Alcsevszk, Perevalszk és Bjelokurakino máris érzik ennek a rajtaütésnek az áldását, hiszen a ma széjjelzúzott brigantibanda állandó fenyegetést jelentett számukra.

Makejevka lakossága a népköztársaságiak figyelmeztetésére néhány elszánt helyi lakos kivételével elhagyta a várost. Beszámolók szerint Makejevka most olyan képet mutat, mint a csernobili baleset után a kiürített Pripjaty!
A Donyeck és Gorlovka között fekvő városban már csak a latrok rettegnek, mert érzik, hogy valami készülődik.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/10/nyalokakiralyek-nem-orulnek/