Már Kijev Trónjának elfoglalása óta piszkálja a szemét a látvány, és több alkalommal is kisérletet tett a Majdan táborhelyének fölszámolására. Mindahányszor sikertelenül.
A kijevi latorhatalomnak ugyanis már kényelmetlen a kitartók berzenkedése a fasiszta csürhe főtéri dúlása. Barátság ide-közös harci múlt oda-horogkereszteséknek távozniuk kellene.

Azok meg nem mennek! Az Istennek se mennek! Követelik a jussukat a februári buliért! Ukrajnát követelik. De már Mrs Nuland sem jön cukorkát osztogatni, nemhogy Ukrajnát! Kell az az USA-EU latorszövetségnek!

Klicsko mester aztán ma reggel megint megkisérelte a tér kiüritését. Mindenféle közműkarbantartási munkálatokra hivatkozva!
A táborlakók nem hatódtak meg, és elhajtották a közművek embereit.
Jött a segitség! Rendőrök!

új

A Majdan megint lángol. A kigyó saját farkába mart!

Donbassz! Kárpátalja! Kijev!

Na! – mostmár jöhet a NATO!



AP708709184558_6366 Korábban írtuk, hogy csütörtökön reggel a kijevi polgármester Klicsko, ismét megpróbálta felszámolni a Majdanon hónapok óta uralkodó kuplerájt, zsibvásárt, – közmű karbantartási munkálatokra hivatkozva.

Ám a táborlakók ellenálltak. Klicsko bevetette ellenük, – egykori “harcostársai” ellen, a rendőrséget. Ismét kezdődött a gumiabroncsok égetése, a lövöldözés, az utcai harc. Majd robbanások sorozata.

RIAN_02473519.HR_9630 Közben a városi illetékes szolgálatok dolgozói, a fegyveres rendőrség kíséretében elkezdték a barikádok szétszedését.

Szép kis cirkusz vette kezdetét. – Kijev, Majdan tér 2014. augusztus 7.
Fotók: AP/Efrem Lukatszky – RIA Novosztyi/Jevgenyij Kotyenko – Oroszország Hangja








A Kijev főterén táborozó “rendszerváltók” hirtelen szembekerültek februári vezetőik egy részével. Azokkal, akik a washingtoni és brüsszeli megbizók szerint hithűen kiszolgálják az USA-EU szövetség érdekeit. Azaz a Valcman-Turcsinov-Jacenyjuk-Gázos Julcsa-tengellyel.

A nyiltan faiszta és neonáci elveket vad russzofóbiával vegyitő “szélsőségesek”-mint a Tyahnyibok vezette banderista Szvoboda és a buzi és pedofil Ljasko dirigálta “nemzeti” radikálisok nem igazán szalonképesek már a nyugati bujtogatók számára, és eltávolitandók a Grusevszka-utca környékéről.

Egyébiránt pedig önmagában a vad kommunista és oroszellenesség továbbra is kiváló ajánlólevél az USA-EU latorszövetség számára, de szeretnének végre “tiszta vizet önteni” az ukrán pohárba. A nyiltan horogkeresztes zászlókat lobogtatókkal le kell számolni. Kijevben-látványoskodni-csak az orosz trikolor és a kommunista jelképek megtaposása kivánatos.

Közben viszont történt egy-s más Ukrajnában a februári dicsőség óta. A donbasszi szabadságharc elleni folyamatos és aránytalanul nagy veszteségek tetejébe megkapták az ukránok az IMF-EU “segitséget”-ami nagyon nincs inyükre. Mármint annak ellentételezése.
A donbasszi hadjárat ráadásul fegyveres erővel is felruházta a Majdanon immár nem kivánatos fasisztákat. Akik egy része Újoroszország frontjain pusztul rakásszám, mig eszmecimboráik Kijevben próbálják tartani a frontot-mostmár egyre nehezebben. Hiszen azért alaposan “felhigult” a majdani kemény mag, és oda beférkőztek nemkivánatos elemek is. Mindenféle elégedetlenkedők, akik a szociális helyzet romlását kifogásolják, és nem nézik jó szemmel a donbasszi oroszirtást sem. Hangjuk pedig napról-napra erősebb, és már Nyalókakirály trónterme előtt is zúgolódni merészeltek.

Oda a nagy “majdani nemzetthy egység” – és ez nem jó a latorhatalomnak. Igy hát cukorkaosztogatás helyett gumibottal kinálgatták tegnap már a Majdan táborozóit, akik ezt kimondottan rossz néven vették. És hát értesitették Ljasko pártführert, akinek még ereje is van, hogy megvédje ÖVÉIT!

Ljaskonak pedig hirtelen minden kijevi történés fontosabbá vált, mint az oroszgyilkolászás Donbasszban. Fegyveres erejét-az “Azov” latorzászlóaljat felparancsolta Kijevbe, megvédeni ŐT és a testvéreket. Ljasko ugyanis nagyon szeretné elkerülni, hogy egy kukoricásban végezze, jó sok fölösleges lyukkal a testén. (Mint amire már volt példa a Majdan győzelmét követően!)

“Semmivel sem különb ez a mostani kormány, mint volt az előző”-háborognak az ősmajdanovcik, és tüzeskednek bőszen. A nemrgiben újraburkolt utcák kövezeteit ismét szorgos kezek bontogatják, és hajigálják a rendőrökre.

Megkezdődött a Harmadik Majdan Kijevben?

Meg bizony! Egymásnak ugrott a brigantihatalom néhány főhiénája. És még csak a kezdeteknél tartanak!

De mi lesz akkor, ha beérnek az orosz szankciók és az IMF-EU “segitség” áldásai? Mondjuk egy hónap múlva?!

És majd jön az ősz! Meg a fagyos tél!

Bizony – skizofrén állapotba került a Majdan! Maguknak idézték elő önmaguk a bajt! – de mást okolnak érte.


http://balrad.wordpress.com/2014/08/07/kijevben-all-a-bal/