Új-Oroszország Hadereje továbbra is kihasználja az ukrán terrorellenes művelet déli frontjának összeomlásának következményeit. Mariupoltól nyugatra nyomultak előre a felkelők erői, Bergyanszk és Jalta irányába. Ez utóbbi települést el is foglalták, ezzel kijutottak az Azovi-tengerhez és bezárták az ostromgyűrűt a fontos kikötőváros és ipari központ Mariupol körül.
Magába a városba már beszivárogtak az új-orosz szabotőr-felderítő egységek. Az ukrán erők megpróbálják a védelemre felkészíteni a várost, valamint több hidat alá is aknáztak már a település határain belül. A jelentések szerint közel 3000 Kijevhez hű ukrán katona tartózkodik az ostromgyűrűben. A város valódi ostroma azonban még nem kezdődött meg, mivel ahhoz már jelentős, helyi erőfölényt volna szükséges a felkelőknek kialakítaniuk. Ezt valószínűleg csak a Donyeck alatti katlanok felszámolása után lesz lehetőségük megvalósítani. Addig marad a védők ostromgyűrűben való tartása, kitörési kísérleteiknek folyamatos elhárítása. Ezzel az ukrán erők addig is felhasználják és elpazarolják a valószínűleg szűkös készleteiket. Az ostromgyűrű fenntartásával egy időben folytatódik a partizánegységek előrenyomulása Zaporozsje megyében, Melitopol irányában.
Hídfő.net | Új-Oroszország Haderejének támadása Donyecktől délre
Új-Oroszország Haderejének támadása Donyecktől délre
Donyeck alatt, Amroszijkva és Dokucsajevszk környéki katlanokból kitörési kísérleteket hárítottak el a felkelők erői. Hamarosan jelentkeznek majd az üzemanyag, lőszer és élelmiszerhiány tünetei az ukrán alakulatoknál, melyek majd erősen behatárolják majd a haditechnika és az állomány mozgatási lehetőségeit.
Vlagyimir Putyin pénteken arra kérte Új-Orosz vezetést, hogy biztosítsanak visszavonulási lehetőséget, "humanitárius korridort" az Oroszországi Föderáció területe felé a katlanba zárt ukrán katonák számára. Alexander Zaharcsenko a Donyecki Népi Köztársaság miniszterelnöke azt nyilatkozta, hogy a kérést teljesítik, de a hadfelszerelésüket -ahogy eddig is- természetesen nem vihetik magukkal az elvonuló ukrán egységek tagjai.
http://www.hidfo.net/2014/08/30/jalta-felszabaditva-mariupol-ostromgyuruben



Újoroszország felszabaditó erői a délnyugati fronton tovább nyomulnak.

Késő estére kitakaritották Jaltából Nyalókakirály neonáci hordáit, és teljesen körbekeritették Mariupolt.

Donyecket és Luhanszkot tovább ágyúzza a kijevi junta latortüzérsége.

Valcmanék tegnap kiadták a parancsot körbezárt latorhordáiknak: bármi áron ki kell törniük a gyűrűkből. (Persze az nem a sakálokon múlik, mint ahogyan azt Nyalókakirály és udvartartása elgondolja!)
Persze harapófogóba zárt bérgyilkosainak beteglelkű egyedei hallgatnak urukra és parancsolójukra, és nem igazán akaródzik nekik a fegyverletétel, hiszen komoly bűnök terhelik őket. Az alábbi videon fogságba esett népfelkelőket végeznek éppen ki, de előtte még gyötrik és megalázzák őket egy kicsit. Jó oka van tehát néhány pribéknek a végsőkig való kitartásra!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/30/ujoroszorszagi-fronthelyzet/