Ha már demokrácia, akkor sérti a magánélethez fűződő alkotmányos jogot, ha a terrorelhárítási szervek - nevezetesen a TEK -, bírói engedély nélkül - nemzetbiztonsági kockázati tényezőként - megfigyelnek bennünket. A HAZAFI jelenti a nemzetbiztonsági kockázatot, értitek? Nem a csendes gyilkos szellemi-pszichológiai hadviselést folytató becstelen páholybrigantik, éppen a nemzet ellen.
Képtalálat a következőre: „tek kép”
Míg a bűnüldözési célú megfigyelésnél kell a bíróság engedélye, addig egy 2012-es kétharmados módosítás értelmében a nemzetbiztonsági ügyekben elég az igazságügyi miniszter beleegyezése. A testület el is ismerte, hogy a nemzetbiztonsági célú megfigyelés elrendelése a végrehajtó hatalom politikai döntése, ennek ellenére – sőt épp ezért – nem tekintette indokoltnak, hogy azt kormánytól független intézmény kontrollálja. Az Alkotmánybíróság szerint is elég külső kontrollt jelentenek a parlament nemzetbiztonsági bizottsága és az ombudsman jogosítványai.

Vajon egy esetleges háborúskodásba sodródás esetén (mert van rá esély a NATO-tevékenységek miatt, természetesen megint rossz oldalon) kit és mit képviselne eza derék szervezet?
Vajon fiaink ellen fordulnának?

Bíró Dalma