Elizabeth Warren szenátor egy ezen a héten, Massachusettsben történt városházai találkozó alkalmával jelentette ki, hogy "Amennyiben feltételezhetően Hamasz rakéták vannak iskolák vagy kórházak mellé telepítve, Izraelnek minden joga megvan ezeket is ágyúzni önvédelemből."
Hídfő.net | Elizabeth WarrenElizabeth Warren
Elizabeth Warren emellett elkötelezett híve és lelkes szószólója annak, hogy az Egyesült Államoknak növelnie kell az Izrael számára biztosított katonai támogatást, főleg most, hogy egy offenzíva közepén járnak. Warren szerint "Izrael egy nagyon veszélyes részén fekszik a világnak, ahol nincsenek liberális demokráciák, amik a megfelelő törvények alapján működnek. Nekünk pedig szükségünk van egy szövetségesre azon a tájékon is."
A szenátor megszólalt Ciszjordánia kérdésében is. Meglátása szerint az Egyesült Államoknak el kellene különítenie további forrásokat a ciszjordániai zsidó telepek építésére.
Az ENSZ emberi jogokért felelős különbiztosa, Navi Pillay felhívta a figyelmet, hogy Izrael nagy valószínűséggel háborús bűnöknek minősülő cselekményeket követ el a Gázai övezetben. Eddig több mint 17.000 palesztin otthon semmisült meg, ezáltal közel 100.000 palesztin vált földönfutóvá. A 17.000 otthon újjáépítése összesen 18 évbe telne. Az UNICEF szerint 373.000 palesztin gyermeknek lenne szüksége segítségre az izraeli támadások miatt. Az UNICEF becslése szerint eddig 219 iskola sérült meg a Gázai övezetben, 22 teljesen elpusztult.
Hídfő.net | Ali ibn Abi Taleb állami iskola romjai, Gázai övezetAli ibn Abi Taleb állami iskola romjai, Gázai övezet.
http://www.hidfo.net/2014/08/30/egy-amerikai-szenator-szerint-izraelnek-minden-joga-megvan-iskolak-agyuzasara