Dimitrij Jaros, a Jobb Szektor szélsőjobboldali szervezet vezetője megfenyegette a kijevi vezetést, hogy amennyiben nem szünteti be a rendőrség a Jobb Szektor tagok elleni büntetőeljárásokat és nyomozásokat, és nem engedik szabadon a börtönökből a már letartóztatott tagokat, akkor a jelenleg a fronton harcoló Jobb Szektor hadosztályok Kijev ellen vonulnak. A Jobb Szektor szerint a kijevi rendőrség ukránellenes érzelmű emberekkel van feltöltve. A jelenlegi ukrán vezetés, akinek a hatalomra jutásában komoly szerepe volt a Jobb Szektornak, immáron kínosnak tartja a volt segítőit.
Hídfő.net | Dimitrij JarosDimitrij Jaros
"Amennyiben a követeléseinket nem teljesítik 48 órán belül, úgy a Jobb Szektor csapatai elhagyják a keleti frontot, és Kijev ellen indulnak egy gyors reform erejéig. A Jobb szektor katonái természetesen teljes menetfelszerelésben és felfegyverkezve érkeznek." - jelentette ki Dimitrij Jaros. Jaros emelett még más paramilitáris egységeket is felszúlított, hogy csatlakozzanak a Jobb Szektor újrarendezési tervéhez.
Arszen Avakov ukrán belügyminiszter a Facebookon válaszolt, és "misztikus, nem létező hadosztályoknak" nevezte a Jobb Szektor erőit. "Talán itt lenne az ideje, hogy befejezd a Robin Hood játszását, és akadályozd az igazi hazafiakat a kötelességük végrehajtásában, nemde Jaros?" - személyeskedett Avakov a Facebookon.
Hídfő.net | Jobb Szektor tagok a belügyminisztérium előtt, még márciusbanJobb Szektor tagok az ukrán belügyminisztérium előtt, még márciusban.
A Jobb Szektor az atlantisták csapataként NATO mesterlövészekkel megtámogatva adta a Majdan-téri forradalom alatt a "tüntetők" nagy részét. A nyugati és EU országok semmitől nem riadtak vissza, hogy az oroszbarát Janukovicsot leváltsák, az erőszakos megoldásban a szélsőjobboldali Jobb Szektornak is kiemelt szerepe volt, ezalatt az idő alatt nagymértékű támogatást kaptak anyagilag több európai országból és kiképzőket Izraelből, Katherine Ashton, valamint több EU csúcsvezető tudtával. A "forradalom" vége után a kijevi illegitim kormány elkezdte levadásztatni a Jobb Szektor vezetőket, a tagság nagy részét a frontra küldette. Miután Jarosék rájöttek, hogy végig csak ki lettek használva, többször is fenyegetöztek fellépéssel az ukrán kormány ellen.
A donyecki és luganszki milíciák még áprilisban bejelentették, hogy Jobb Szektor tagokat nem ejtenek fogjul.


http://www.hidfo.net/2014/08/17/jobb-szektor-kijev-ellen-vonulhat