Az elhiresült pribékhorda rettegett társaság volt Ukrajna szerte. A toborzott nemzeti gárda és a civil lakosság belborzongott a nevük hallatába. A ritkaságszámba menő kegyelenkedéseiről elhiresült újfasiszta pribékhorda méltán keltette fel a miliciák figyelmét, akik kitörő örömmel vették tudomásul, hogy a neonáci fenevadakból verbuvált orgyilkosbanda kézzel fogható közelségükbe került.

Miután pedig végeztek Ilovajszk latormentesitésével, a közelben tanyázó “feketéket” vették kezelésbe!

fekete

A hirek szerint az utolsó szálig elpusztitották a fenevadakat.

A dolog érdekessége: az UKRÁN CSAPATOK TÖMEGESEN ÁLLNAK ÁT a miliciák oldalára, ám a jobbszektoros és banderista újnáci különitmények “valahogy mindig” kirántják a gyufát a népfelkelőknél. Mert arról még nem hallottunk, hogy “kimélték volna” ezeket a valóban elfajzott bérgyilkoshordákat a miliciák, akik az utóbbi időkben valahogy mindig nagyon pontosan (!) kiszimatolták a férgek tartózkodási helyeit!

Valcman légierejét ismét veszteség érte. Mára virradóan egy MiG-29-est kapott le Luhanszk környékének egéről a milicia légelháritása. A valcmanistákat szomoritó hirt Leonyid Matyjukin a kijevi katonai műveleti parancsnokság szóvivője közölte az udvari sajtóval, amelynek – hirek szerint – megdöbbent és elszörnyedt képviselői kis hiján meglincselték a hirhozót, a “hadsereg tehetetlenkedése” miatt.

Matyjuhin vigasztalásképpen elmondta nekik, hogy a pilótát viszont sikerült megmenteneni. (Az, hogy hol van? – titok!)

Közben hosszadalmas hercehurca után a “Fehér Konvoj” első 16 teherautója ma délelőtt kilenc órakor elindult végre a határra.

Miután Valcmanék már semmibe nem tudtak belekötni, és a donbasszi helyzet egyre gyásosabban alakul az udvar számára, sőt Jaros már jobbszektoros lázadással is befenyitette Nyalókakirályt, hát úgy gondolta, hogy induljon az a konvoj. Ne nyomja több bűn a lelkét!


http://balrad.wordpress.com/2014/08/17/donbassz-ma-delelott-3/



Donbasszban gyakorlatilag minden fronton támadást inditottak a népfelkelők csapatai Nyalókakirály hordái ellen.

Luhanszknál, Jaszinovata és Nyizsnyej Krinki térségében megtizedelték az ellenséges élőerőt. Szinte lehetetlenség felsorolni a listát a technikai veszteségeikről.

Szergej Titarenko őrmester. 1992-ben született Csernyigovban. “Önkéntesként” vonultatták be, és a V 1688 – számú alakulattal ment Donbasszba. Önjáró lövegének tüzére volt.

http://cs620717.vk.me/v620717876/1ee4/oQJndlMF8BI.jpg

Falvakat lőtt, civileket ölt! Mindössze ez a fénykép maradt utána.

Valcman latorjai közül jószerével már csak a vontatott tüzérség áll még, ám úgy tűnik, hogy a számukra rossz hirek már nem egy helyen megelőzik a milicisták érkezését. Lutugino és Mihajlovka térségében szinte tűzkész üteget hagytak hátra. A személyzet fölszivódott. Némelyik jobbszektoros buzi még a piros-fekete tangáját is elfelejtette magával vinni nagy sietségében. (Poénkodnak is rajta a milicisták!)

Luhanszktól északra – északnyugatra még tartja magát a latortüzérség, de a “kollégák” Ilovajszkból való kitakaritása után a hátuk védtelenné vált. Jobb, ha a csomagolás gondolatával mielőbb megbarátkoznak.

Luhanszkot továbbra is bőszen ágyúzzák, de komoly megszeppenést okozott köreikben a “Tocska” és a MiG – lelövése. Ráadásul a városba bemenekült bérgyilkosok már csak percekben mérik a még hátralévő idejüket.
Jelen állás szerint – mire a “Fehér Konvoj” első teherautói elindulnak Izvarinoból, könnyen megeshet, hogy a város köré vont ostromgyőrű elemeire hullik szét!

Mologyogvardiszka és Nyikolajevka viszont ma reggelre megszenvedte a pribékhad tüzérségét. A két településen legalább ötven civil halt meg a tüzérségi tűzben.

Hjasevatojénál és Nyizsnyij Nagolcsnál gyakorlatilag teljesen megsemmisült két latorzászlóal. (Ezt úgy kell érteni, hogy “mindösszesen csak” 50 zsoldos adta ki a páráját, a többi pedig megadta magát. Őket – teljes lefegyverzésük után teherautókra pakolta a milicia, és rájuk parancsoltak: takarodjatok! Nem kellett kétszer mondani nekik! Ugyanakkor huszönnégyen közülük nem szálltak fel a Kamazokra. Ők a milicia sorait gyarapitják.)

Novoannovkánál (Krasznodonszki – járás, Luhanszktól délkeletre) a milicia szintén “letakaritotta” a terepről a szemetet, úgyhogy csak a dombok közés, az erdős – bozótos területekre bemenekült bitangokat kell összefogdosni.

Összességében elmondható, hofy a Donyeck “hátában” leselkedő veszély kezd megszűnni. Amely latorbandák még arrafelé tanyáznak, már inkább a kijevi rádiót figyelik, hogy Nyalókakirálynak mi lesz a sorsa. Ők már nem Donbassz fővárosának a bekeritésével vannak elfoglalva.

A Bal-Rad-nál okosabb és értőbb helyzetelemzők szerint küszöbön áll a valcmanista latorhad donbasszi katonai összeomlása.

Hallo! Aggódom!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/17/donbassz-2014-08-17/