A texasi Nemzeti Gárda egységei elkezdtek felsorakozni a Mexikó-USA határszakaszon Texas államban. Rick Perry kormányzó szerint a lépést azért rendelte el, mert az illegális bevándorlók száma az Egyesült Államokba drasztikusan növekedett. A hivatalos verzió szerint egyelőre csak pár tucat katonáról van szó, de Perry rendelete szerint ez a szám 1000 főre növelhető. A csapatok jelenlegi állomásoztatása havi 12 millió $-ba kerül Texasnak minden hónapban.
Hídfő.net | A texasi határőrség embercsempészt tartóztat leA texasi határőrség embercsempészt tartóztat le
"A feladatot egyértelmű. Segíteni a rendvédelmi erőket mindenfajta illegális tevékenység felszámolásában a határon." - mondta el Perry a csapatok előtt. "Texas állam nem várhat tovább a Washingtoni döntéshozókra, és nem ülhetünk ölbetett kézzel, amíg a lakosság biztonsága nem garantált. Amíg a szövetségi kormány nem ismeri fel a veszélyt, amit a határ nem megfelelő kézben tartása jelent, a texasi rendvédelmi erők kötelessége megtenni mindent ez ügyben." - tette hozzá.
A becslések szerint 2013 októbere óta legkevesebb 60.000 kiskorú lépett be illegálsian az Egyesült Államok területére. A bevándorlásellenes szervezetek deportálásra szólítják fel a kormányt, meglepő módon Obama is támogatja az illegális bevándorlással szembeni keményebb fellépést.

http://www.hidfo.net/2014/08/17/usa-bevetik-nemzeti-gardat-hataratlepok-ellen