2014. július 19., szombat

Tegnap reggel intézett a valcmanista latortüzérség támadást a “Rosznyeft” orosz állami tulajdonú olajipari cég Liszicsanszkban lévő olajfeldolgozó üzem “ellen.”

Nehéz dolguk nem volt. Elég volt tizenöt kilométerre megközeliteni az üzemet. Egy olajfinomitó elég nagy területű célpont. Elég oda csak egy gránát. A harmadik – találomra leadott – lövés után máris lángba borult az egész hóbelevanc! Nagyon  célozgatással sem kellett múlatni a drága időt.
olef
Nyilván Nyalókakirály “Új Taktikája” jegyében csapott le a zsoldoshorda a Luhanszktól jó száztiz kilométerre Északnyugatra lévő olajfeldolgozóra. Mint gazdasági létesitmény, pontosan beleillik az Új Taktika elgondolásába. Semmi köze nincs a harcokhoz, csupán munkát-megélhetést ad az embereknek. A Donbassziaknak! A “zoroszoknak”!
Hát lőjük szét, pusztitsuk el, oszt’ jónapot. Ha nem lesz gyár? – nem lesz meló! Ha nincs meló? – nincs megélhetés! Ha nincs megélhetés? – majd csak elmennek onnan azok a zoroszok!
Ha még néhány ráadásul el is pusztul abban az üzemben, az már tiszta haszon!
Nagyjából ezt jelenti Nyalókakirály Új Taktikája. A gazdasági infrastruktúra, a civil létesitmények – a létfeltételek – lerombolása, tömeggyilkosságokkal fűszerezve.
Az üzem második napja lángokban áll! Működik az Új Taktika!
(B-R)

Még ha hétvége van is, meg Valcman “Új Taktika” mentén pusztitja Donbasszt és az ott élő civileket, azért a háború Donbasszban folydogál a maga medrében.
A donyecki repülőteret szoros blokád alatt tartó milicia tegnap azért figyelmeztette néhány tüzérségi belövéssel a körbezárt latrokat, hogy szemmel tartják ám őket. Az egyik belövés elég jól sikerülhetett, mert valami igen nagyot “durrant” ott! Föltételezések szerint a latorhorda fölhalmozott lőszerekészletének legalább egyik részletét kapta telibe egy gránát.
Luhanszkot váltogatott tüzelőállásokból lövi a latortüzérség. A várost lövi. Jószerével célzás nélkül. Minden lövés talál, hiszen a város elég nagy.

Ukrajna legmodernebb olajfeldolgozó üzeme Liszicsanszkban olthatatlanul lángol. Az egyetlen-egy négyzetkilométeren elterülő-polipropilént is előállitó üzem 50 ezer tonnás nyersolajtárolója, kétszer húsz tonnás benzintartálya, és a 100 tonna kénnel megrakott raktár olthatatlanul ég.
Igor Sztrelkov tegnap rossz előérzeteiről beszélt. A maláj repülőgép esete nem könnyitette meg a miliciák-és általában a Népköztársaságok és Újoroszország ügyét. Nem mondta ki szavakkal, de mondandójának sorai közül ki lehet silabizálni: szerinte Moszkva az eset miatt Oroszországot ért vádak hatására magára fogja hagyni Újoroszországot.
(B-R)

Mintha Liszicsanszknak nem lenne elég a Valcman-terroristák által szétlőtt olajfeldolgozóból a városra zúduló kénfüstből és annak “áldásos” hatásaiból.
A “maláj reményen” felbuzdult zsoldoshordhorda tüzérsége az este foszfort is küldött a VÁROSRA! Mondani sem kell, hogy a 800 fokon működő foszforgránátok megtették a magukét. Liszicsanszk pokollá változott.
Egy erdélyi olvasónk küldte be hozzászólásában az alábbi – tegnapi – megfigyelését:
Jó napot kívãnok tisztelt szerkesztőség.Én egy 5öd évet végzett orvostanhallgató vagyok és most jövök haza a nyári praktikáról Marosvásárhelyről Szatmárnémeti fele.Nyilván ebben semmi érdekes nincs csakhogy Marosvásárhely és Kolozsvár közt kb 7 darab amerikai rendszámu Hummer H1es katonai terepjáró ment Vásárhely fele kb 15:15 perc fele és onnan gondolom Gyergyószentmiklós Bicaz Suceava Siret azaz az ukrán határ fele.Onnan gondolom Csernyivci Kamenets Podolsky Kirovograd Dnyepropetrovsk Donyeck vonalon.Sajnos fotókat nem tudok közölni.Kérem szépen ha lehet 1 cikkükbe 1 mondat erejéig foglalják bele ezt a tényt ki tudja 1 vérengzést állithatunk meg.Köszönöm szépen.
A Bal-Rad köszöni az információt-ami azért eljutott oda, ahol talán nagyobb hasznát veszik, mint mi.
http://balrad.wordpress.com/2014/07/20/ken-es-foszfor-liszicsanszknak-egy-kis-info-erdelybol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése