2014. július 26., szombat

Elnéző kazárcionzsidó tűzszünet?


Az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász között létrejött 12 órás tűzszünet lejárta után, szombat este három aknagránátot lőttek ki Gázából izraeli területre az izraeli hadsereg közlése szerint, amit ezzel a fenti képpel támogattak meg a nyugati médiák felé. Nyílván sajnáltatás céljából, hiszen "most" nem ők kezdték. A hírek először rakétákról szóltak, később az izraeli hadsereg helyesbített. A humanitárius tűzszünet közép-európai idő szerint reggel 7 órakor lépett életbe, majd Izrael szombaton kora este elfogadta, hogy azt 4 órával meghosszabbítsák. Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió részletek közlése nélkül azt jelentette, hogy gázai palesztin csoportok szerint a tűzszünet meghosszabbítása "egyoldalú és haszontalan".
Később egy Hamász-illetékes, Számi Abu-Zuhri egy újságíróknak küldött sms-ben azt írta: "Nincs hozzájárulás a tűzszünet további négyórás meghosszabbításához".
Avital Lejbovics, az izraeli hadsereg szóvivője röviddel 19 óra után egy Twitter-bejegyzésben azt írta, hogy rakéták csapódtak be Izraelben. Ezt később egy másik szóvivő helyesbítette, mondván, hogy három aknagránátot lőttek ki Gázából izraeli területre, de azok sem személyi, sem anyagi kárt nem okoztak. Izraeli médiajelentések szerint a hadsereg az incidenst nem tekinti súlyos tűzszünetsértésnek - és még csak úgy árad a szeretet, a megbocsátás is belőlük. Hazugság!!! El ne hidd már!!! Juvál Steinic kabinetminiszter a tűzszünet-hazugság esetleges további meghosszabbításához még hozzáfűzte, hogy arról az izraeli biztonsági kabinet fog dönteni szombaton késő este, a szabbat (zsidó szombat) befejeződése után. Biztosak lehettek benne, hogy ma este mészárolják le a legtöbb palasztint titokban, ami kevésbé fog nyílvánosságot kapni bárhol is - ismerve ezt a zsidó "szeretetet"...

Gölöncsér Miklós



Kórházakat, iskolákat bombáztak a "tűzszünet" alatt


Több mint húsz napja tart a Gázai övezet elleni offenzíva, amely eddig 1031 palesztin áldozatot követelt - vasárnap váratlanul humanitárius tűzszünetet jelentettek be, bár nagyon hamar kiderült, Izrael a tűzszünet alatt is bombázta a Gázai övezetet. A "humanitárius tűzszünet" ideje alatt civil célpontokat támadott a légierő, lakóházak semmisültek meg és egy gyermekkórházat ért légicsapás. A Vörös Félhold segélyszervezet csecsemőhalálokról számolt be és kórházépületek elleni célzott légicsapásokról a meghirdetett tűzszünet során.
A térségben dolgozó segély- és a mentőszervezetek tagjai arra panaszkodtak, hogy alig tudják kiszabadítani az embereket a romok alól, mert akadályoztatva vannak, valamint vasárnap egy izraeli rajtaütés során mentőautót ért találat, egy orvos is életét vesztette. Lebombáztak egy iskolaépületet, amit a segélyszervezetek tagjai átmenetileg a sebesültek ellátására rendeztek be. Az izraeli hadsereg elismeri, hogy az iskolát bombázták, de tagadják, hogy az épületben "bárki megsérült volna".
Ez némileg ellentmond a korábbi jelentésnek, miszerint azért támadják a kórház- és iskola épületeket, mert az "tele van terroristákkal, akik a civileket élő pajzsnak használják". Izrael és a nyugati országok terrorszervezetnek nevezik a Hamaszt, vagyis a Hamasz tagjai terroristák, és abban az esetben, ha a sérültjeiket egy kórházban ápolják, az izraeli haderőnek az is elég indok a kórház lerombolásához, hogy a Hamasz tagjai ott vannak. Hiszen terroristák. A civil célpontok elleni támadásokat követően gyakran hallani, hogy ott terroristák tartózkodtak - de az agresszornak gyakorlatilag mindenki terrorista, aki nem hajlandó békefolyamatnak nevezni a megszállást.
Osztályterem egy gázai iskolában

http://www.hidfo.net/2014/07/28/korhazakat-iskolakat-bombaztak-tuzszunet-alatt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése