A New York Times kedden címlapfotót közölt Németország új elnökéről. Igaz, a jelenlegi német elnököt még nem váltották le.
A New York Times keddi számának címlapját látva igencsak meglepődhettek a német választók, mert úgy tűnik, az amerikai lap már most tudja, ki lesz a német államfő Frank-Walter Steinmeier távozása után. Igaz, Steinmeiert egyelőre nem váltották le. Kivéve a New York Times címlapján, ahol ez a kép jelent meg:
A képfelirat szerint a fotón Angela Merkel és Frank-Walter Steinmeier elnök látható. A fotón Angela Merkel látható, illetve a szövetségi elnöki hivatal vezetője, Stephan Steinlein, aki a New York Times szerint Németország elnöke.
Steinlein egyelőre se megerősíteni, se cáfolni nem tudja, hogy az amerikaiak már őt is értesítették volna az előléptetésről. Frank-Walter Steinmeier szintén nem jelentette be lemondását, de jelenleg az ő kezében van a döntés azzal kapcsolatban, hogy Angela Merkel kisebbségi kormányt alakíthat-e, vagy a CDU kormányképtelensége miatt újabb választásokat írnak ki. Utóbbi a kisebb pártok és a szociáldemokraták megerősödésével végződhet.

http://www.hidfo.ru/2017/11/a-new-york-times-bemutatta-nemetorszag-uj-elnoket/