Kiürítették a hamburgi repülőteret, miután „ismeretlen anyag” jutott a szellőzőrendszerbe és több mint 68 ember panaszkodott légzési nehézségekre. A hatóságok tagadják, hogy terrortámadás történt volna.
A DPA hírügynökség beszámolója szerint 68 ember lett rosszul az ismeretlen anyag miatt, kilenc embert kórházba kellett szállítani. A rendőrség vizsgálatot indított, de egyelőre nem tudják, mi okozta a rosszulléteket.
A Hamburger Morgenpost azt írta, az emberek furcsa, kellemetlen szagokra lettek figyelmesek a repülőtér bejáratánál, utána kezdődtek a rosszullétek. Az 1-es és 2-es terminált azonnal kiürítették, így több száz utas kint kellett várakozzon a repülőtér előtt a fagyban.
A helyszínre kiérkező tűzoltók a sajtónak nyilatkozva azt mondták, akár paprikaspray is okozhatta a rosszulléteket, ha bekerült a reptér légkondicionáló rendszerébe. A terrortámadás lehetőségét egyelőre kizárták, bár továbbra sem tudják, mit lélegezett be a több száz utas, és ki juttatta azt a légkondicionáló rendszerbe.
A DPA hírügynökség eközben a reptér működtetőinek nyilatkozatára hivatkozva azt írta, gázszivárgás történhetett, ez okozott légzési nehézségeket, szem irritációt és hányingert, amire a több mint hatvan ember panaszkodott.
A történtek miatt átmenetileg a repülőtérre vezető utakat is lezárták. Vasárnap estére a létesítmény újra működött, de a rendőrség vizsgálja az ügyet.
Korábban a német hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy terroristák vegyi fegyvereket vethetnek be Németország területén.


http://www.hidfo.ru/2017/02/ismeretlen-anyag-szabadult-el-hamburg-repuloteren/