2017. február 13., hétfő

Az Orosz Katonai Rendőrség Szíriában – Aleppo 2017 január (riportfilm)

komandir_batalona_voennoy_policii_minoborony_rossii_mayor_ruslan_numahadzhiev
Ruszlán Numahadzsijev őrnagy, az Orosz Katonai Rendőrség csecsen zászlóaljának parancsnoka Aleppóban, 2017 januárjában. (Fotó: Rusvesna)

Az ‘ANNA news’ hírügynökség dokumentumfilmje, a múlt év karácsonyán az Orosz Védelmi Minisztérium által Aleppóba küldött csecsen nemzetiségű orosz rendfenntartó zászlóaljról. (Orosz nyelvű, angol felirattal).

Az Orosz Katonai Rendőrség csecsen zászlóaljának Aleppóban kettős feladata van:
1. A rend fenntartása a városban, beleértve a lakosság védelmét is a még bujkáló terroristáktól és bűnözőktől.
2. Valamint részvétel a humanitárius tevékenységben, a lakosság élelmiszerrel és itallal való ellátásában és az egészségügyi ellátás zavartalanságának a maximális biztosítása.
a-zaszloalj-humanitarius-tevekenysege-aleppoban
A zászlóalj humanitárius tevékenysége Aleppóban (Fotó: Wall Street Journal)
A riporter kérdésére a zászlóalj parancsnoka a következőket válaszolta:
– Hogy miért minket küldtek ide? Hát mert a csecseneket úgy fogadja itt a lakosság, mintha közülük valók lennénk. Azt mondják megnyugtatjuk őket, s velünk könnyebben működnek együtt.
Ez teljesen érthető is, hiszen a csecsenek is szunnita muzulmánok, mint az aleppói lakosság nagy része. Így hasonlóképpen gondolkodnak az alapvető dolgokról. Ugyanakkor a kormányerők oldalán harcoló arab, vagy éppenséggel perzsa katonák pedig siíta muzulmánok, akikkel a lakosság jó része emiatt a nem szívesen működik együtt.
Komoly hidat jelent tehát a kapcsolatok építésében a csecsen nemzetiségű orosz rendfenntartó zászlóalj jelenléte a lakosság és az Asszád elnök oldalán harcoló egységek között.
A csecsen katonák büszkeséggel fogadták a megtiszteltetést, hogy a béke és a rend fenntartása érdekében szolgálnak Aleppóban, védelmezve a polgári lakosságot. Ezzel bizonyítani is kívánják a hazájuknak, hogy mindig és mindenhol lehet rájuk számítani.


Ez a történet is rávilágít arra, hogy az orosz hadseregben példamutató az együttműködés a különböző nemzetiségek, így a muzulmán és a keresztény katonák között, a haza érdekében.
Szabad Riport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése