Budapestre érkezik Vlagyimir Putyin orosz államfő, egy évvel azután, hogy Orbán Viktor Moszkvába látogatott és előkészítette a kétoldalú kapcsolatok bővítését.
A Russia Today – kontextusba helyezve az orosz államfő látogatását – azt írja, a két ország jövedelmező üzletek megkötése előtt áll, ami mindkét fél számára kedvező feltételeket teremt egy olyan helyzetben, ahol a két ország vezetői „egyre népszerűtlenebbek Brüsszelben”, az Európai Unió és Oroszország közti feszültség pedig egyre fokozódik, kiegészülve a NATO haderő-összpontosításával az orosz határ mentén.
A RT Szijjártó Péter külügyminiszter szavait idézve azt írja, a mai geopolitikai környezet mindezek ellenére jóval kedvezőbb a 2015-ös feltételeknél a két ország közti kapcsolatok bővítésére. A találkozó során sor kerülhet az Északi Áramlat és Török Áramlat gázprojektek keretén belüli együttműködés megtárgyalására, emellett egy másik kulcsfontosságú kérdés lesz a paksi atomerőmű bővítése, ahol az új blokkok építéséről 2014 januárban született megállapodás. „Budapest jelenleg az Európai Unió bürokratáinak jóváhagyására vár, akik eddig hátráltatták a projekt megvalósítását” – írták.
A RT emellett szembeállítja Orbán nemzetközi megítélésének alakulását a nyugati fősodor véleményével, ami a migránsok beengedését és agresszív oroszellenes politikát vár el az EU tagállamaitól, ezzel „fekete báránnyá” téve a nyugati fősodorral szemben kritikát megfogalmazó magyar kormányfőt. A lap említi, hogy Magyarországot nem lehet az Európai Unió egységének megtörésével vádolni, hiszen végig kitartott az EU Oroszországgal szemben hozott szankciói mellett, ugyanakkor ellenvéleményt fogalmazott meg a szankciók fenntartásával kapcsolatban.
A Russia Today szerint, bár Jean-Claude Juncker diktátornak nevezte Orbánt az EU Keleti Partnerségének 2015-ös csúcstalálkozóján, John McCain amerikai szenátor pedig 2014-ben „neofasiszta diktátor” jelzővel illette a magyar kormányfőt, az Európai Unió mai állapota és a migrációs válság alakulása utólag igazolja Orbán határzárra vonatkozó döntéseit. A lap idézi emellett a kormányfő azon kijelentését, miszerint Magyarország nem engedi meg, hogy egy idegen hatalom bábjai irányítsák az országot – ami utalhat arra, hogy a külföldről pénzelt civil szervezetek kérdése is szóba kerülhet a találkozón.

http://www.hidfo.ru/2017/02/budapestre-erkezik-vlagyimir-putyin/



PUTYINT NEM ÉRDEKELTE A SZABADSÁG TÉRI SZOVJET EMLÉKMŰ

KÖSZÖNJÜK PUTYIN ÚR, A FONTOS ÜZENETET!
A hazai rágcsálók azt hazudják évek óta, hogy az oroszok nem engedik lebontani és eltávolítani a szovjet gúnyemlékművet, ami a Szabadság teret meggyalázza közel 70 éve. Ezt a szemetet 1945-ben nem a szovjetek akarták, hogy ott legyern, hanem a PESTI ZSIDÓK! Ez a színtiszta igazság. Az oroszok BP-en csak egy szovjet emlékműre adtak parancsot, s ez a Szent Gellért hegyen lévő nőalak. De ez is a véletlen műve volt, mert, amikor az orosz csapatok bejöttek Pestre, akkor véletlenül fedezték fel Kisfalduy-Stróbl Zsigmond műtermét és ott elámultak a híres magyar szobrász művei láttán. Ott kérték meg a szobrászt, hogy csinéáljon már egy emléművet nekik. Az egészben az a borzasztó, hogy Kisfaludy-Stróbl elvállalta ezt a megbízást, holott erre nem kötelezték, nem kényszerítették. A szobrász jelleme igen gyenge volt, mert ő korábban az angol királyi családnak is dolgozott és később Rákosinak is az egyik pártszobrásza lett. Sajnos a történelemben sok tehetséges áruló művész volt. Nos, Putyint nem érdekli a Szabadság téri szemét. A hazai gennysajtóban ELHALLGATTÁK, hogy a Szent István parkból eltávolítják a zsidómarxista Lukács György förtelmes kinézetű szobrát, s helyette Szent István kerül oda a parkba.







KÉPEK ORBÁN VIKTOR HIVATALOS FACEBOOK OLDALÁRÓL
A képek igen beszédesek.
1-ső "Zdrasztvujtye!"
2-dik belépés a parlament főbejáratán
3-as Orbán valószínű angolul társalgott
4-es "Látod Vlagyimír! Balra a sötét, rohadó EU felé eltakar mindent a köd"
5-ös útban a tárgyalóba
6-os ettől a képtől az EU-ban hányni tudnának, de be fogja járni a világsajtót, középen egy olyan zászló, amelyen Szent György legyőzi a zsidó kígyót
7-esen látható, hogy igen szűk körű volt a tárgyalás, az orosz külügyéren kívül csak két orosz diplomata volt még
8-as képen jól látható, hogy a közismerten alacsony Orbántól Putyin két-három centiméterrel még kisebb
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/putyint-nem-%C3%A9rdekelte-szabads%C3%A1g-t%C3%A9ri-szovjet-eml%C3%A9km%C5%B1