Hollandiában a politikusok attól tartanak, hogy a márciusi országgyűlési választások során külföldi hackerek befolyásolhatják a szavazás kimenetelét.
Minden egyes leadott szavazatot kézzel fognak számlálni a márciusi országgyűlési választások során, hogy elkerüljék a külföldi hackerek esetleges, a választási eredmények befolyásolására irányuló kísérleteit – mondta Ronald Plasterk, holland belügyminiszter.
A miniszter sajtótájékoztatón közölte, „vannak arra utaló jelek, hogy az oroszok érdeklődhetnek a hollandiai választások eredményei iránt”, ezért Hollandia „vissza kell térjen a régi, bevált toll és papír módszerhez”.
A Deutsche Welle beszámolója alapján Hollandia nem tudja megvédeni magát egy ilyen hackertámadás esetén, ezért márciusban nem lehet majd elektronikus úton szavazni, emellett a szavazatszámlálás is kézzel történik majd.
Az amerikai elnökválasztással kapcsolatos vádakat követően Hillary Clinton követői és támogatottjai Európában is elkezdtek aggódni amiatt, hogy vereséget szenvedhetnek a választásokon. Ők – egy igazán furcsa megközelítést alkalmazva – nem a választók elvárásainak próbálnak jobban megfelelni a siker érdekében; azt gondolják, hogy a választók meg vannak velük elégedve, és egy esetleges vereség csak külföldi beavatkozásnak lenne köszönhető.
Oroszország mindvégig következetesen tagadta a hackertámadásra vonatkozó vádakat, hangsúlyozva, hogy az amerikai szenátorok csak az ország belső problémáiról próbálják elterelni a figyelmet egy külső ellenségképpel.

http://www.hidfo.ru/2017/02/kulfoldi-hackerektol-tartanak-hollandiaban/