Feltörték a wifit, de nem kell nekik börtön, mert szabadlábon hagyva hasznosabbak – Így kezelnék a britek a XXI. századi bűnelkövetőket.
Egy brit rendőrtiszt javasolta, hogy azokat a személyeket, akik kiberbűncselekményt követtek el, börtönbüntetés helyett inkább kötelezzék arra, hogy egy levehetetlen zavaró-berendezést hordjanak, ami megakadályozza őket abban, hogy hozzáférjenek bármilyen wifi-hálózathoz.
A brit Rendőrfelügyelők Egyesületének elnöke, Gavin Thomas szerint ahelyett, hogy az adófizetők pénzén éveken át eltartják a kiberbűnözőket, inkább arról kellene gondoskodni, hogy a káros szenvedélyüket ne tudják tovább folytatni; a bűnelkövetőkre a brit karhatalom egy WiFi blokkolót kell helyezzen, ami – egy egyszerű karkötő vagy bokalánc formájában – folyamatos zavaró jelet ad ki, így megakadályozza, hogy a bűnöző nyilvános helyeken csatlakozzon a hálózatra.
A rendőrtiszt a The Telegraph brit napilapnak nyilatkozva azt mondta, a kiberbűnözők börtönben tartása túl drága, emellett nem is megfelelő módszer arra, hogy a hatóságok kezeljék az egyre növekvő problémát. A brit nemzeti bűnügyi hivatal adatai szerint a kiberbűncselekmények ma már az összes bűncselekmény 36%-át teszik ki. Thomas szerint, mivel ezek az emberek bosszantó tevékenységük ellenére nem veszélyesek a társadalomra, nem az elzárásuk a fontos; ehelyett inkább a társadalom szolgálatába kellene állítani őket, valamilyen tradicionális munkavégzés formájában.

http://www.hidfo.ru/2017/01/igy-kezelnek-a-britek-a-kiberbunozoket/