Egy olasz országgyűlési képviselő szerint nincs szilárd politikai alapja az Oroszország ellen hozott szankcióknak, és Olaszország számára nem csak logikátlan, de mazochista jellegű is lenne a szankciók meghosszabbítása.
Paolo Grimaldi, az Északi Liga titkára által kiadott közleményben az áll; pártja nem támogatja a szankciók további meghosszabbítását, mert arról az emberek megkérdezése nélkül döntöttek az Európai Unió vezetői, miközben közvetlenül a gazdáknak, a hazai gazdaságnak okoz károkat.
Grimaldi a közleményben kifejti, hogy az olasz vállalatok 3,5 milliárd euró bevételtől estek el az utóbbi egy év folyamán, mert Brüsszel és az EU vezető nem voltak hajlandóak érdemi vitát folytatni az Oroszország ellen hozott gazdasági korlátozásokról, amit végül az emberek megkérdezése nélkül újabb hat hónapra meghosszabbítottak.
A politikus azt mondta, hogy az új kormányfő és brüsszeli szponzorai részéről a szankciók meghosszabbítása „politikailag nem megalapozott, és Olaszország nézőpontjából logikátlan, valamint mazochista jellegű intézkedés”, hiszen Olaszország kormánya ezzel a hazai gazdaságnak okoz kárt.
Grimaldi korábban elismerően nyilatkozott a magyar kvótareferendumról is, amivel szerinte Magyarország egész Európának példát mutatott annak kapcsán, hogyan kell döntést hozni a társadalmat érintő főbb kérdésekről.


http://www.hidfo.ru/2016/12/eszaki-liga-onpusztito-jellegu-a-szankciok-meghosszabbitasa/