A francia Republikánusok egy képviselője szerint a párt össze kell fogjon a centrista Demokrata Mozgalommal a következő választásokon, hogy megakadályozzák Marine Le Pen hatalomra jutását.
Jacques Myard szerint minden nézeteltérésen és érdekellentéten felül kell emelkedni, pusztán amiatt, hogy a Nemzeti Front vezetőjének hatalomra jutását hátráltatni tudják.
A Republikánusok csütörtöki vitáján a párt képviselője – és volt miniszterelnök – Alain Juppe szintén azt mondta; ha pártja nem hajlandó szövetséget kötni a centrista Francois Bayrouval (a Demokrata Mozgalom vezetőjével), ez Marine Le Pen hatalomra jutásának esélyét növelné.
Myard szerint egyértelmű, hogy egy ilyen szövetségre szükség van, ám annak gyakorlati megvalósítása akadályokba ütközik, mert “ma a francia politikában a hűség nyomokban sem mutatkozik”; a pártok hamarabb szúrják hátba egymást, mint hogy egy ilyen koalíció kitartson a választásokig.
A francia választásokat 2017 áprilisban és májusban tartják. A friss közvélemény-kutatások szerint Marine Le Pen 26-30%-nyi szavazatot kaphat az elnökválasztás első fordulójában. Az egyetlen jelölt, aki esetleg nála néhány százalékkal több szavazatot kaphat, a volt miniszterelnök Alain Juppe, ez az arány azonban bármikor megváltozhat a választásokat megelőző kampány során.

http://www.hidfo.ru/2016/11/osszefognak-a-hagyomanyos-partok-a-radikalisok-hatalomra-jutasa-ellen/