2016. szeptember 19., hétfő

“Nem tudjuk megcsinálni” – Merkel kudarcot vallott

Angela Merkel német kancellár feladja régi szlogenjét, amit a migrációs válság kapcsán oly gyakran hangoztatott: “meg tudjuk csinálni”. Saját bevallása szerint ő ezt tartalommal akarta megtölteni, de végül jelentés nélküli, üres frázissá vált.
A német kancellár korábban a “meg tudjuk csinálni “(Wir schaffen das) kifejezést gyakran hangoztatta, és ez alatt azt értette, hogy Németország be tud engedni több millió menekültet és mindegyiküknek új életet is tud adni anélkül, hogy ez az országot megterhelné. Mint utóbb kiderült, a kancellár túlbecsülte az ország képességeit, a választók többségének hozzáállása pedig egyáltalán nem foglalkoztatta.
Merkel a WirtschaftsWoche lapnak adott interjú során azt mondta, ma már eltúlzottnak tekinti korábbi kijelentését, miszerint “meg tudjuk csinálni”, emiatt a jövőben nem is nagyon fog ilyet mondani.
“Bármennyire is ragaszkodok hozzá jelszóként, ez sokkal inkább egy üres frázissá vált.” – mondta. Merkel elmondása szerint a közvélemény-kutatásokból kiderült, hogy a németek nem értik ennek a jelentését, ha pedig megértik, akkor elutasítják.
Egy német politikai szakértő, Alexander Rahr szerint Angela Merkel sorsa már teljes mértékben a török államfő, Recep Tayyip Erdogan kezében van. Ha Erdogan ragaszkodik az Európai Unióval kötött migrációs egyezményhez, és lezárja Törökország európai határait, akkor Merkel még megmenekülhet, hiszen a választóknak úgy tudja majd eladni magát, mint aki diplomáciai erőfeszítésekkel megvédte Európát. Minden más esetben azonban Merkel bukása várható, ami legkésőbb a 2017-es választásokon be fog következni.


http://www.hidfo.ru/2016/09/nem-tudjuk-megcsinalni-merkel-kudarcot-vallott/



Merkel:
Németország nem tudja integrálni a migránsokat

angela-merkel-hidfo-ru
Angela Merkel német kancellár elismerte, hogy Németország nem volt felkészülve több millió menekült beengedésére, és mostanra kiderült, hogy nem tudja integrálni a migránsokat.
A kancellár hétfőn az előző napi választási eredmények kapcsán nyilatkozott a sajtónak, amikor elismerte, hogy nem volt sikeres az integráció, és Németország túl sokáig várt, mire elkezdett foglalkozni a menekültkérdéssel. Merkel saját bevallása szerint sokáig büszke volt arra, hogy a dublini egyezményre támaszkodhat, de később “a németek” mondták, hogy elmérgesedett a probléma.
“Az utóbbi évek során számos hibát elkövettünk. Nem voltunk az integráció világbajnokai, és túl sokáig vártunk, mielőtt elkezdtünk foglalkozni a menekültkérdéssel. Most szembe kell néznünk ennek következményeivel.”
Merkel azonban azt mondta, továbbra sem hajlandó maximális keretet megállapítani az évente beengedett migránsok létszámára vonatkozóan, hiszen “ez a probléma statisztikai megközelítése lenne”. Ehelyett inkább “törekedni fog arra, hogy kevesebb menekült érkezzen.”
Vasárnap Merkel pártja elszenvedte eddigi legnagyobb vereségét, és a fővárosban mindössze alig 18%-ot kapott a választásokon. 2015 folyamán 1,83 millió migráns érkezett Németországba. A német szövetségi rendőrhivatal által kiadott adatok szerint összesen 186 ezer bűncselekményt követtek el migránsok 2015 folyamán, ezek többsége rablás, testi sértés és nemi erőszak.

http://www.hidfo.ru/2016/09/merkel-nemetorszag-nem-tudja-integralni-a-migransokat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése